Haberler

Herkül Heykeli Kaldırıldı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde Sahil Bandında Bulunan "Herkül" Heykelini Belediye Ekipleri Yerinden Alarak Şantiyeye Taşıdı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde sahil bandında bulunan "Herkül" heykelini belediye ekipleri yerinden alarak şantiyeye taşıdı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından yaptırılan "Herkül" heykeli belediye ekpleri tarafından vinç yardımıyla yerinden alınarak şantiyeye kaldırıldı. Konuyla ilgili olarak Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, heykelin ilerleyen günlerde Cehennem Ağzı maharasının girişine koyacaklarını belirtti. Sesli, "Herkül heykelini Cehennem Ağzı mağaralarının ağzına konulması ile ilgili bir çalışma yaptık. Herkül heykelini kaldırarak daha sonraki bir tarihte Cehennem Ağzı mağarasının girişinde bir yere koymayı düşünüyoruz. Herkül heykelinin olduğu yerde, Kurtuluş Savaşında tek deniz savaşının yaşanıldığı Ereğli'de, Alemdar gemisinin mürettebatının anıtını dikmek istiyoruz. Şuan bu anıtın maketi makamımda var. Vatanı için mücadele eden Alemdar kahramanlarının 8'li maketini dikmek istiyoruz. Tarihimize sahip çıkmak istiyoruz. Gece kimseyi rahatsız etmek istemedik. Hava güzel olduğunda insanlar saat 01.00, 02.00'ye kadar yürüyüş yapıyorlar. Halkımızı rahatsız etmemek için sabaha karşı kaldırdık. Herkül heykeli Delihakkı tesislerinde üstü brandalı olarak korunuyor" dedi.

(BA-ET-Y) 16.04.2008 17:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title