Haberler

HDP'li Becerekli: Zarok TV Milli Güvenliği Tehdit mi Etti?

Güncelleme:

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerekli, KHK ile kapatılan basın ve yayın organlarının durumu ile ilgili Başbakanlığa soru önergesi verdi.

HDP'den kapatılan TV'ler ile ilgili soru önergesi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Saadet Becerekli, KHK ile kapatılan basın-yayın organlarının kapatılma gerekçeleri ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım'a soru önergesi verdi.

Soru önergesinde kapatılan TV'ler arasında Zarok TV'nin Kürtçe çizgi kanalı olması hasebiyle Kürtçe öğrenim konusunda katkılarının olduğunu ve yasadışı hiçbir oluşumunun olmadığını ifade eden HDP Milletvekili Becerekli, "KHK gerekçesinde 'Milli Güvenliği Tehdit' denilen TV kanalları ve özellikle Kürtçe Çizgi Kanalı nasıl tehdit unsuru oluyor" dedi.

HDP'li Vekil Becerekli, yaptığı açıklamada "yayını durdurulan kanallardan biri olan Zarok TV, çeşitli çizgi filmlerin Kürtçe dublajlarıyla çocuklar için yayınlayan bir kanaldır ve Kürtçe yayın yapan tek çocuk kanalıdır. Bilişim ağının bu kadar hızlı ve güçlü olduğu bir çağda, asimilasyonu durdurmak ve Kürt çocuklarının dil gelişimlerine

katkıda bulunmak amacıyla kurulan tek Kürtçe çocuk kanalı olan Zarok TV'yi kapatmak ile, hükümetin kişilerin tüm insani ve vatandaşlık haklarını askıya aldığı anlaşılmaktadır.

İfade özgürlüğü Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi 10'uncu madde ile, Haber Alma Hürriyeti Türkiye Cumhuriyeti Anayasası 26'ıncı madde ile yasalarca korunmaktadır. Ancak OHAL ile çıkarılan KHK'ler ile bu hükümlerin ihlal edildiğini, habercilerin ifade özgürlüklerinin, kişilerin de haber alma hürriyetlerinin gasp edildiğini görmekteyiz" dedi.

Becerekli, kapatılan basın yayın organlarının neden kapatıldığı ve özellikle milli güvenliğe tehdit olarak belirtilen maddelerin açıklanması talebinde bulundu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title