Haberler

Haymana'da İtiraz, Sonucu Değiştirmedi

Güncelleme:

Ankara'nın Haymana ilçesinde, AK Parti'nin itirazı sonucu yeniden yapılan sayımlarda DP Adayı Özdemir Turgut en fazla oyu aldı.

Demokrat Parti adayı Özdemir Turgut'ın seçimi kazandığı Ankara'nın Haymana ilçesinde, AK Parti'nin yaptığı itiraz üzerine yeniden sayılan oylar sonucu değiştirmedi.

DP adayı Turgut'un 832 oy farkla kazandığı seçimlerde, AK Parti adayı Hacı Aysu İlçe Seçim Kuruluna itiraz etti. Başvuru üzerine toplanan İlçe Seçim Kurulu, 10 sandığın yeniden sayılmasına karar verdi. Yapılan sayımda, sonuç değişmedi. Belediye Başkanlığını Özdemir Turgut'un kazandığı bildirildi.

Belediye başkanlığına seçilen Turgut, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bilindiği üzere seçimler tamamlandı. Sizlerin katkısı ve teveccühü ile Haymana Belediye Başkanı oldum. Seçimler yapılır ve akabinde herkesin itiraz hakkı vardır. Ancak yapılan sayımın ardından 832 fark ile belediye başkanlığı seçildiğim yeniden görüldü. Hatta bazı tutanaklarda bizim oylarımız eksik dahi yazılmış. Sandıkların tamamı sayılsa herhalde 200 oy daha fazla alırdık. Zaten herhangi bir yanlışın olmadığını biz biliyorduk. Bu sayımla başkanlığımız yeniden tescillenmiş oldu. İnşallah önümüzdeki 5 yıl içinde uyum içinde, kardeşlik havasında, birlik beraberlik içerisinde herkesin belediye başkanı olacağım." - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Özdemir Turgut Ak Parti Haymana Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title