Haberler

Halfeti'deki Suriyelilerin Durumu Ele Alındı

Güncelleme:

Halfeti'de mahalle, köy muhtarları ve STK'lar bir araya gelerek ilçede yaşayan Suriyeli sığınmacıların durumu hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Halfeti Kaymakamı Mehmet Keklik, ilçedeki mahalle, köy muhtarları ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek ilçede yaşayan Suriyeli sığınmacıların durumu hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Halfeti Kaymakamlığı'ndan alınan bilgiye göre; Eski Halfeti'de yapılan toplantıda Halfeti Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mustafa Engin, İlçe Emniyet Amiri Oray Yeniay ve İlçe Mal Müdürü Şahin Özgül de hazır bulundu.

Toplantının ana gündem maddesini ilçede yaşamakta olan Suriyeli sığınmacıların durumu oluşturdu. Suriyeli sığınmacıların daha iyi şartlar altında yaşamlarını sürdürebilmeleri adına nelerin yapılabilirliği konusunda fikir alış verişinde bulunuldu.

Tertip edilen toplantıda konuşma yapan Kaymakam Keklik şunları söyledi: ''Bizler burada çok hayırlı bir amaç için toplandık. Öncelikle katılımlarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ederim. İlçemize Suriye'de yaşanan savaştan ötürü gelen 82 aile bulunmakta. Nüfus olarak ise tam 284 kişiler. Şuan bu kardeşlerimiz gerçekten de çok zor günler geçirmekte, onlara yardım elimizi uzatmalıyız. Hem maddi hem manevi olarak onlara destek olmalıyız. Siz muhtarlarımız ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile birlikte bu yolda onlara elimizi uzatarak birazda olsa bu kardeşlerimizin yüzünü güldürmeliyiz ve Ülkelerinden ayrı olmanın mutsuzluğunu bir nebzede olsa hafifletmeliyiz, bu konuda tam destek sağlayacak olan İlçe Kızılay Başkanımız Mahmut Karaman gerekli olan ihtiyaçlar ve gereksinimler noktasında öncü olarak tespitlerini bizlere sunacaktır. Şuanda burada bulunmanız zaten bu konu için duyarlı olduğunuzu gösteriyor, bundan sonraki süre zarfında bu duyarlılığımızı icraat olarak gerçekleştirelim. Hepinize katılımlarınızdan dolayı tekrar teşekkür ederim."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mustafa Engin Mehmet Keklik Halfeti Yeniay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title