Haberler

Gülşehir'de Otistik Çocuklara Bakım Merkezi Yapılıyor

Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde otistik ve zihinsel engelli spastik çocuklara yönelik yapılan bakım merkezi kısa bir süre sonra hizmete açılacak.

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde otistik ve zihinsel engelli spastik çocuklara yönelik yapılan bakım merkezi kısa bir süre sonra hizmete açılacak.

Gülşehir'e yeni yapılan kapalı pazaryeri yanında bulunan binaya yapılacak olan proje, Otistik ve tam bakıma muhtaç zihinsel engelli spastik çocuklara bakım merkezi oluşturarak, çeşitli yaşama becerileri kazandırmak ve bütün bunların yanında bu çocukların bakım ve eğitimleri yapılırken annelerini de sosyal hayata katılabilecekleri zaman sağlamayı hedefliyor.

Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Proje kapsamında otistik ve ağır zihinsel engelli ve tam bakıma muhtaç çocukların annelerinin günlük hayat içerisinde sosyal hayata katılımlarının kolaylaştırılması için bir bakım merkezi oluşturularak, bu tür çocuklara günlük 4-5 saat süreyle bakım hizmeti sağlanacak" dedi. Arısoy, " Bu bakım hizmeti sırasında otistik çocuklara yaşamları boyunca ihtiyaç duyacakları çeşitli yaşam becerileri kazandırılacak aynı zamanda çocuklarının başından hiç ayrılamadıkları için sosyal hayata katılamayan annelere istedikleri gibi bir gün geçirme ve sosyal aktivitelere katılma imkanı sağlanacaktır. Aynı zamanda otistik çocuklar toplumsal uyumların gerçekleşmesi için eğitim destekli etkinlik yapma fırsatı bulmuş olacaklardır. Bakım merkezinden faydalanılabilmesi için otistik çocuklar için10'ar kişilik, tam bakıma muhtaç spastik çocuklar için 15'er kişilik günlük katılım periyodu düzenlenecek. Bakım merkezi ile ilgili mekan için Belediyemize ait yeni yapılan pazar yeri yanında bulunan ve şu anda kullanılmayan üç katlı binamız seçilmiştir. Bu binanın tadilatı yapılarak bakım merkezi haline dönüştürülecektir. Bakım Merkezinin tefrişat, temizlik, bakım ve hizmetli giderleri belediyemizce sağlanacaktır. Bakım Merkezinde yapılacak olan inşaat işleri Japon Büyükelçiliğinin vereceği 100 bin dolar destek kapsamında karşılanacaktır"dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vahdi Arısoy Nevşehir Gülşehir Yerel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur?
Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title