Haberler

Gülnar'da Sera Muzunda İkinci Hasat Başladı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) desteğiyle Mersin’in Gülnar ilçesinde geçen yıl kurulan seralarda muz üretimi çalışmalarında ikinci hasadın başladığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nün (OGM) desteğiyle Mersin'in Gülnar ilçesinde geçen yıl kurulan seralarda muz üretimi çalışmalarında ikinci hasadın başladığı bildirildi.

OGM'den yapılan yazılı açıklamada, 98 bin TL'si hibe olmak üzere 17 aileye verilen 493 bin TL'lik kredilerle Gülnar İlçesi'nde 2015'te kurulan seralar ile orman-insan ilişkilerinin düzenlenip, atıl iş gücünün aktif hale getirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, devletle vatandaşın yan yana olduğunu ifade etti. Coğrafi şartların uygunluğu dolayısıyla Türkiye'nin muz ihtiyacının 5'te 1'inin Gülnar bölgesinden toplandığına işaret eden Bakan Eroğlu, "Bölgedeki orman köylüsünü kalkındırmak maksadıyla Bakanlık olarak bütün olanaklarımızı kullanıyoruz. Mersin, seracılık açısından son derece uygun. Bizim vazifemiz de orman köylüleri için itici güç olmak" dedi.

Bakanlık desteğinin artarak devam edeceğini de vurgulayan Eroğlu, "Burada yapılacak üretim ile ithalata ödenen paralar azalacak, milli ekonomiye katkı artacak, iş imkanı oluştuğu için de bölgesel refah artacak" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orman Genel Müdürlüğü Gülnar İlçesi Veysel Eroğlu Mersin Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title