Haberler

Giresun'da Okul Kıyafeti Üreticileri Temkinli

Giresun'da okul kıyafeti üreten ve satışının yapan mağaza ve firmalar temkinli davranıyor.

Giresun'da okul kıyafeti üreten ve satışının yapan mağaza ve firmalar temkinli davranıyor.

Giresun'un okul kıyafetinde öncü firma sahibi İbrahim Erhan, son çıkartılan yönetmelik ile birlikte kıyafet seçiminin ailelere bırakıldığını belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığı önceki yıl çıkardığı yönetmelik ile okullarda forma yasağını kaldırıp kıyafet serbestliğini getirmişti. Çıkan son yönetmelik ile okullardaki kıyafet serbestliği ailelere bırakıldı. Serbest kıyafet ile ilgili çıkan yönetmelikler, tercihi veliler vasıtasıyla okul aile birliklerine bırakmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı önceki yıl çıkardığı yönetmelik ile okullarda forma yasağını kaldırıp kıyafet serbestliğini getirmişti. Çıkan son yönetmelik ile okullardaki kıyafet serbestliği ailelere bırakıldı. Serbest kıyafet ile ilgili çıkan yönetmelikler, tercihi veliler vasıtasıyla okul aile birliklerine bırakmıştı" dedi.

Okul Aile Birliklerinin vereceği kararlara göre üretim ve dağıtım yapacaklarını dile getiren Erhan, "Okullardaki kıyafetlerin okul aile birliğinden alınacak kararlar ile belirlenecek olması, iş yerlerini okulların açılmasını beklemeye zorladı. Önceki yıl bir anda çıkan yönetmelik ile tüm ürünlerimiz ellerimizde kaldı. Geçen yıl yüzlerce ürünümüz depolarda kaldı. Çıkan yönetmelikten en büyük darbeyi tuhafiyeciler gördü. Biz normalde haziran ayı ile hazırlıklara başlardık fakat bu yıl hiçbir hazırlık yapmadan okulların açılacağı günü bekler olduk. Okullar açıldığında okul aile birliklerinin alacakları kararlar ile okullar, durumu netleştirecek, bizde ona göre hareket edeceğiz. Diğer yandan ilimiz genelinde bazı okullar kararlarını vererek öğrencilerin tek tip olmasını kararlaştırdılar. Şimdilerde o okulların kıyafet satışlarını yapıyoruz" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Erhan Giresun Yerel Haberler

Erdoğan'ın 'Müjde' olarak açıkladığı yeni döviz uygulaması bugün başladı

Erdoğan'ın "Müjde" olarak açıkladığı yeni döviz uygulaması bugün başladı

Avrupa'da kırmızı alarm! Belçika Başbakanı Alexander de Croo istifa edecek

Avrupa'da kırmızı alarm! Belçika Başbakanı Alexander de Croo istifa edecek

Fransa'da aşırı sağcıların seçim zaferine tepki gösteren yüzlerce kişi sokağa indi

Fransa'da aşırı sağcıların seçim zaferine tepki gösteren yüzlerce kişi sokağa indi

Bakmadan Geçme

GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 10 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? GAMZE ÖZÇELİK KİMLE EVLENDİ? Gamze Özçelik'in eşi Reshad Strik kim, nereli, kaç yaşında? LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN? #9997 2024 LGS sonuçları açıklandı mı, tarih belli oldu mu? MEB SONUÇ SORGULAMA! BOMBA TRANSFER! Anderson TALİSCA, Fenerbahçe'ye mi geliyor? #9917 SURVİVOR YUNUS EMRE ELENDİ Mİ? Survivor All Star 2024 dün akşam (9 Haziran) kim elendi? Merve Dizdar kiminle evlendi? Merve Dizdar'ın eşi Cihan Aygün kimdir? Resmi Gazete bugün (10 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 10 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 10 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 10 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 10 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 10 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
Ankara'nın uykularını kaçıran skandal! Ne kadar kuduz köpek varsa şehre salıp kaçtılar

Ankara'nın uykularını kaçıran skandal! Ne kadar kuduz köpek varsa şehre salıp kaçtılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title