Haberler

Gevaş'ta Sokak Köpekleri Rehabilite Edildi

Van’ın Gevaş Belediyesi tarafından başıboş köpekler rehabilite ediliyor.

Van'ın Gevaş Belediyesi tarafından başıboş köpekler rehabilite ediliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, kalitesi yüksek ve yaşanabilir bir ilçe için çevre ve halk sağlığına yönelik koruyucu çalışmalar başlattıklarını belirterek, bu kapsamda anlaşma sağlanan uzman bir ekip ve mobil araçla ilçedeki başıboş sokak köpeklerinin rehabilite edildiğini söyledi. Tam donanımlı mobil hayvan kısırlaştırma aracıyla hizmet veren uzman ekibin sokak hayvanlarını öncelikle 10-12 saat gözetim altında tuttuğunu ifade eden Hakan, "Gebelik, kuduz gibi gerekli kontroller yapıldıktan sonra her bir hayvan için kuduz, parazit ve diğer aşıları uygulanıyor. Aşıların ardından kısırlaştırma operasyonuyla son olarak köpeklerin kulakları mavi küpelerle numaralandırılıp, 2 gün süren iyileştirme çalışmalarının ardından doğal yaşamına bırakılıyor" dedi.

'Kısırlaştır-aşıla- yerinde yaşat' kampanyası kapsamında sokak hayvanlarının kontrol altına alındığını ifade eden Hakan, "Son günlerde başıboş hayvanların arttığı yönünde halkımızdan yoğun şikayetler aldık. Bu çalışmaların daha insancıl yöntemlerle yapılması adına 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde, 'Kısırlaştır-aşıla- yerinde yaşat' kampanyası düzenlenmiş olup, sokak hayvanlarını kontrol altına alınması hedeflenmiştir. Bu bağlamda belediyemiz ile merkezi İstanbul'da bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca ruhsatlandırılmış Denge Veterinerlik ile yapılan protokol gereği ilçemizde çağımıza uygun yöntemler kullanılarak sokak hayvanları yakalanıyor. Daha sonra bu hayvanlar kısırlaştırılıp, gerekli aşıları ve paraziter iğneleri de yapıldıktan sonra işaretlenmek suretiyle kulaklarına mavi renkli küpeler takılmış ve daha sonra tekrar alındıkları yere bırakılmıştır" ifadelerini kullandı.

Denge Veterinerlik Firması uzman ekiplerinden Veteriner Hekim Buğra Çalışkan ise, ilçede yaklaşık 200 köpeğe rehabilite çalışmaları yapıldığını söyledi. Yapılan hizmetin vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını belirten Çalışkan, "Biz burada 5 kişilik uzman ekibimizle yaklaşık bir haftalık bir çalışma yaptık. İlçede sokak hayvanlarında kısırlaştırma, aşılama, parazit iğneleri ve küpeleme çalışmaları yaptık. Bu yıl yine sokak hayvanlarını 'kısırlaştır, aşılat ve yerinde yaşat' kampanyası ile birlikte çalışmalarımızı tamamladık. Denge Veterinerlik olarak tüm Türkiye genelinde hizmet veriyoruz. İlçede yapılan bu çalışma vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gevaş Belediyesi Mümtaz Sinan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title