Haberler

Geleneksel Tıp Festivali'nde Mesir Macunu Dağıtıldı

Denizli Merkezefendi 2.Denizli'de bu yıl ikincisi yapılan Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Denizli Merkezefendi 2. Geleneksel Tıp Festivali mesir macunu dağıtımıyla başladı

Denizli'de bu yıl ikincisi yapılan Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Dün gece Delikliçınar Meydanı'nda yapılan festivalin açılış konserinde Esat Kabaklı sahne alırken, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve çok sayıda vatandaş da Kabaklı'yı dinlemeye geldi. Denizli Valisi Abdülkadir Demir yaptığı konuşmada, bir milletin kahramanlarına sahip çıktığı sürece dünyada söz sahibi olabileceğini belirterek Merkezefendi gibi şahsiyetlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Zeytiburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da Merkezefendi'nin yaşadığın dönemdeki bitkileri çok etkin kullandığını belirterek, "Türkiye'de 3 bin 500'den fazla endemik bitki yetişiyor. Bu bitkilerin birçoğu yıllar yılı sağlık sektöründe kullanılmış. Bu bitkileri en etkili bir şekilde kullanan değerlerimizden birisi de Merkezefendi. Ona sahip çıkmak bizim için çok önemli" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Zeytiburnu Belediye Başkanı Murat Aydın konsere gelen vatandaşlara sahneden mesir macunu attı. Gecede Esat Kabaklı, kendisini dinlemeye gelenlere söylediği şarkılarla unutulmaz bir gece yaşattı. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Esat Kabaklı Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title