Haberler

"Geleneksel Suçıktı Günü ve Şiir Akşamları" Etkinliği

Etkinlik kapsamında, şiirler okundu, şarkılar söylendi

Dursunbey ilçesinde 20'ncisi düzenlenen, "Geleneksel Suçıktı Günü ve Şiir Akşamları" etkinliği sona erdi.

Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, Suçıktı mesire alanında 1994 yılından itibaren düzenlenen etkinliğin bir rekor olduğunu belirterek, " Türkiye'de şiir etkinlikleri en fazla 17 yıl sürdü. Suçıktı şiir akşamları 20 yaşında. Yani şu an Dursunbey rekoru elinde tutuyor. Bu 20. yılda şiir akşamlarının başlamasında ve devamının getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinlik kapsamında, "Necip Fazıl şiirinde Mekan ve Şehir" konulu söyleşi gerçekleşti, pilav ikramı yapıldı, geçen yıl şiir yarışmasında dereceye giren şiirlerden bazıları Balıkesirli bestekar Sıtkı Sahil tarafından bestelendikten sonra bir sanatçı tarafından seslendirildi. Program da ayrıca "Nostalji Suçıktı Şiir Akşamları" fotoğraf sergisi gezildi, "Necip Fazıl Şiirlerinin Metafizik Kökleri" konulu panel yapıldı. Son olarak da 20. Yılda Suçıktı Şiir Akşamları konulu şiirler okundu.

Programa, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, GAB idaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, İl Kültür Müdürü Abdullah Soykan ve bazı ilçe kaymakamlarıyla belediye başkanları katıldı. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Ruhi Yılmaz Dursunbey Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title