Haberler

Gaziantep'te Özürlülere Engelsiz Cafe Açıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Gaziantep İl Müdürlüğü tarafından SODES projesi kapsamında Dünya Özürlüler Günü münasebetiyle Engelsiz Cafe açıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Gaziantep İl Müdürlüğü tarafından SODES projesi kapsamında Dünya Özürlüler Günü münasebetiyle Engelsiz Cafe açıldı.

İncilli Pınar mahallesindeki cafenin açılışına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü M. Emin Korkmaz ve engelli vatandaşlar katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Gaziantep İl Müdürü M. Emin Korkmaz, Dünya Özürlüler Günü münasebetiyle rehabilitasyon merkezlerinde kalan çocukların gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla cafe açtıklarını söyledi. Korkmaz, "Bu projedeki amacımız, bize bağlı yatılı hizmet veren rehabilitasyon merkezimizde kalan çocuklarımızı, uygun olan çocuklarımızı burada sosyalleşmelerine yardımcı olmak ve beceri kazandırmak amacıyla yapılan bir projedir. Bu proje kapsamında uzun süre uğraş verildi ve burası kiralandı. Halk eğitimden eğitici getirdik. Ahmet Nakıpoğlu Bakım ve Rehabilitasyon Merkez'indeki çocuklarımızla, 82. Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde olan çocuklarımız dönüşümlü olarak buraya geliyor. Çocuklar burada hem el becerilerini geliştiriyorlar hem de farklı bir mekana taşınmış oluyorlar. Aslında biz bunu yaparken amacımız buradaki özürlü çocuklarımıza uzun süreli beceri kazandırmak ve onların rehabilite süreçlerini, uyum süreçlerini artırmaya yönelikti. Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle açılışımızı yaptık" dedi.

Gazianteplileri açtıkları Engelsiz Cafe'ye davet eden Korkmaz, "Halkımızın buraya gelip bir bardak çay içmesi bizim için çok önemli. Kar amacı gütmeyen bir yer. Engellilerimizi 5'er kişi guruplar halinde getiriyoruz. Onların başında da onlara destek olan, bu işi bilen, Halk Eğitim Merkezi'nden getirdiğimiz arkadaşlar da var. Vatandaşlarımız diğer cafelere, çay ocaklarına nasıl gidiliyorsa buraya da gelinmesini istiyoruz. Halkımızdan destek olmasını istiyoruz. Gaziantep'te ilk kez engellilerin çalıştığı bir 'Engelsiz Cafe' oluşmuş oldu" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özürlüler Günü Emin Korkmaz Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title