Haberler

Gaziantep Dernekleri Federasyonu Gazü'de Toplandı

Türkiye'nin Çeşitli Şehirlerinde Yaşayan Gazianteplilerin Kurdukları Derneklerin Oluşturduğu 'Gaziantep Dernekleri Federasyonu' Gaziantep Üniversitesi'nde (Gazü) Toplandı. Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Milletvekillerinden Mahmut Durdu, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu, Yaşar Ağyüz, Akif Ekici, Hasan Özdemir, Gazü Rektörü Erhan Ekici, Ga...

Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde yaşayan Gazianteplilerin kurdukları derneklerin oluşturduğu 'Gaziantep Dernekleri Federasyonu' Gaziantep Üniversitesi'nde (GAZÜ) toplandı. Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Milletvekillerinden Mahmut Durdu, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu, Yaşar Ağyüz, Akif Ekici, Hasan Özdemir, GAZÜ Rektörü Erhan Ekici, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Ticaret Odası Başkan Vekili Ünal Özdil, Gaziantep Dernekleri Federasyon Başkanı İnal Aydınoğlu, federasyon üyeleri ve ok sayıda davetli katıldı

Toplantıda ilk olarak Gaziantep Milletvekillerine oluşturulan federasyon hakkında bilgi verildi. Toplantıda ayrıca, 27-28-29 Ekim tarihinde Gaziantep'te yapılacak olan ve Türkiye'nin her yöresinde yaşayan Gazianteplilerin katılması hedeflenen "Büyük Gaziantep Buluşmasının" programı ele alınırken, kentin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımı amacıyla hazırlanan projenin sunumu gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Gaziantep sanayisi kadar artık kültür ve turizm değerleriyle ön plana çıkıyor. Ancak bütün bu değerlere rağmen Gaziantep'te gerçekleştirdiğimiz ulusal ve uluslararası organizasyonlar ulusal basında pek yer bulmadı. Biz bunun tanıtımını ve duyurusunu yapmakta yetersiz kaldık. İlimizde düzenlenen etkinliklere diğer şehirlerden davet edilen konuklar etkinliklerin Gaziantep'te yapılacağını duyduklarında ilgi ikiye hatta üçe katlanıyor. Ancak bu yoğun katılımı ilimizde ağırlayacak sayıda otelin bulunmayışı ya da etkinliğin düzenleneceği geniş kongre merkezlerinin olmayışı genel sıkıntı konusu" dedi.

Gaziantep Dernekleri Federasyonu toplantısında daha sonra kentin tanıtımı için yapılacak çalışmalar ele alındı.

(ST-ST-Y)

03.09.2007 17:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title