Haberler

Evrenseki Belediyesi Etnoğrafya Müzesi

Manavgat ilçesi Evrenseki Belediyesi tarafından kurulan Evrenseki Kültürevi, bir basın toplantısıyla tanıtıldı.

Manavgat ilçesi Evrenseki Belediyesi tarafından kurulan Evrenseki Kültürevi, bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Basın toplantısına Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, Kültürevi kurucusu Hüseyin Kök ve davetliler katıldı. Yaklaşık 5 bin 500 metrekare alana kurulan Kültürevi'nde iki binden fazla eski eser bulunduğu ve maliyetinin

600 bin TL olduğu bildirildi.

Kültürevi'nin gençlerin kültürlerini tanımaları ve alternatif turizme yönelik çalışmaların ilk aşamasını oluşturduğu kaydedildi. Teke yöresinde yaşayan 24 Oğuz boyuna mensup Yörüklerin kültürel eserlerinin derlendiği Evrenseki Kültürevi'nde Kurtuluş Savaşı şehit ve gazileri, Atatürk, Türk kadınları ve devlet büyükleri köşeleri yer alıyor.

Evrenseki Kültürevi'nin kurucusu Halk Bilimi Araştırmacı Hüseyin Kök, Kültürevi için iki yıldan bu yana Alanya'dan Söke'ye kadar Yörük Türkmen kültürüne ait eşyaları toplamaya çalıştıklarını belirtti. Kök, şu anda kültürevinde 2 binden fazla eski eser bulunduğunu belirterek şöyle konuştu: "Halk oyunları çerçevesinde Türk geceleri, halk müziği kursları, bölge halkının bölge turizminin gelişimine katkı sağlaması amaçlı gerekli görülen eğitimler, bölgenin değerlerini gösteren portreler, halkımızın dilinden resim ve sohbetler gibi birçok yönlü faaliyetlerinde yapılması planlanmaktadır"

ESKİ EŞYALARINIZI BİZE VERİN

Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, yapılan çalışmanın Evrenseki'de kültürel mirasın korunması amacını taşıdığını belirterek şöyle konuştu: "Bu proje bize geldiğinde önce, atıl durumdaki okulun 2 sınıfını kullanacağımızı düşünüyorduk. Ancak, Hüseyin Kök oldukça başarılı bir çalışmaya imza attı. Kültürevi'ni kendi kültürümüzün korunacağı ve yaşatılacağı bir yer olarak görüyoruz. Burası bizim hayallerimizin ötesine geçti. Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum. Evinizde bulunan atalarınızdan kalan eski eşyalarınızı hurdacıya ve eskiciye vermeyin, bize getirin. Özenle koruyalım"

Başkan Barut, Kültürevi ile bağlantılı olarak köy içinde de bazı çalışmalar yapacaklarını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Köyün imar planı tamamlandı. Altyapı çalışmalarını yürütüyoruz. Köy içindeki yolları kültürümüze uygun bir şekilde taştan yapacağız. Yol kenarlarına duvar öreceğiz. Evrenseki alternatif turizm için cazibe merkezi haline gelecek"

ÜÇ EV TURİZME KAZANDIRILDI

Yukarı Seki köyünde bulunan Evrenseki evlerinden üçünün restore edilerek turizme kazandırıldığını kaydeden Recep Barut, "Evler büyük ilgi görüyor. Turistler haftalığı bin Euro'ya evlerde kalıyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından basın mensuplarına Kültürevi'nde bulunan eserler tanıtıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Kök Recep Barut Evrenseki Manavgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
title