Haberler

Esnaflar Ucuz İşçilikten Şikâyetçi

Güncelleme:

Batmanda esnaflık yapan vatandaşlar, piyasanın oldukça hareketsiz olduğunu belirttiler.

Zamanının çoğunu oturarak geçiren esnaflardan Kamil Şen, Ramiz Öz ve Muharrem Akbaş, Suriyelilerin piyasaya soktuğu ucuz işçilik, sıcak havalar ve güvensizlik ortamından dolayı iş yapamaz duruma geldiklerini belirttiler.

Bir iki esnafı etkilemese de, piyasadaki esnafın genelini zincirleme olarak etkilediğini ifade eden esnafların yaptığı ortak açıklamada, "Suriyeli kardeşlerimizi saygı ve sevgimiz sonsuz. Onlar da savaş gibi bir beladan kaçmak zorunda kalmışlardır. Her şeyden önce onların huzurlu bir şekilde ülkemizde yaşamalarını istiyoruz. Ama bir gerçek de var ki, bu durum beraberinde piyasaya ucuz işçilik getirdi. Bir nevi ticaretin kalitesini düşürdü. Kiralık evlerin bulunmayışı, kiraların yüksek oluşu, sıcak havalar ve piyasayı bir türlü terk etmeyen güvensizlik ortamı, sadece biz esnafları değil, herkesi etkilemiştir. İşlerimiz % 70-80 olumsuz etkilenmiş durumda. Zamanımızın çoğunu oturarak geçiriyoruz" ifadelerine yer verdiler.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Muharrem Akbaş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title