Haberler

Erzurum Halkı En Çok Hamsiyi Tercih Ediyor

Av sezonun açılmasıyla birlikte Erzurum'da balık tezgahları hareketlendi.

Av sezonun açılmasıyla birlikte Erzurum'da balık tezgahları hareketlendi. Av sezonun açılmasıyla birlikte vatandaşın balığa olan özlemi sona erdi. Vatandaşlar av sezonun açılmasıyla birlikte evlerine rahatça balık alıp götürebildiklerini söylediler. Balıkçılar ise Erzurum halkının en çok hamsi yediğini dile getirdiler.

Balık Satıcısı Ahmet Oğuz "Hamsi bize İstanbul'dan geliyor. Yani sattığımız Marmara hamsisi. Karadeniz hamsisi de yakında tezgahlarımıza gelir. Şu sıralar hava sıcaklıkları çok yüksek olduğu için vatandaş balığı tercih etmiyor. Ama yakında Erzurum'a kış gelir o zaman satışlarımız 2 katına çıkar. Balık fiyatlarımız ise aşırı yüksek değil. Hamsiyi 5 TL'ye, Çuprayı 13 TL'ye, Palamutun tanesini ise 5 TL'ye satıyoruz. Bu sene aşırı palamut var. Vatandaş bu sene palamuta doyacak. Ama Erzurum halkın tek vazgeçmediği balık var oda hamsi. Erzurum Halkı hamsiyi çok seviyor ve bu senede doya doya hamsiyi yiyecek. Bu fiyatlar vatandaşın gözünü korkutmasın yeri geldiğinde biz fiyatlarımızda indirim yapıyoruz.

Ayrıca isteyen müşterimizin balıklarını temizleyip veriyoruz. Umut ediyorum ki 1 ay sonra vatandaş hamsiyi 2 TL'ye alıp yiyebilecek." dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Oğuz İstanbul Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title