Haberler

Erzurum'da "Organizasyon Hizmetleri Sektörü Tartışıyor" Paneli

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Barlı, "Marka şehirler yaratmak için başarılı organizasyonlar yapılmalı" dedi.

Barlı, Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı tarafından, Erzurum Esnaf Sarayı'nda düzenlenen "Organizasyon Hizmetleri Sektörü Tartışıyor" adlı panelde yaptığı konuşmada, markalaşma ve kentin ekonomik durumuyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Erzurum'un sosyo-ekonomik veriler bakımından hak ettiği konumda olmadığını belirten Barlı, şöyle konuştu:

"Türkiye İstatistik Kurumu 2009 verilerine göre Erzurum sosyo-ekonomik sıralamada 60. , 2010 yılında ise 61. sıraya gerilemiş durumda. Yine aynı şekilde Karadeniz Teknik Üniversitesi çok değişik kriterleri baz alarak bir endeksleme yaptı. Bu endekslemede de Erzurum yine 60. sıralarda. Yaşanabilir şehirler sıralamasında ise Erzurum 35. sırada bulunuyor. Erzurum'da son veriler itibariyle 2009 ile 2010 yılları arasında yıllık ihracat oranı 29 milyon dolar. Yine aynı şekilde Organize Sanayi Bölgesinde 140 işletmenin aktif olarak yer almasına, Küçük Organize Sanayi Bölgesinde 800'e yakın küçük işletmenin bulunmasına karşın kapasite kullanım oranının yüzde 37'lerde olması bir yerlerde yanlışın olduğunu gösteriyor. "

Verimliliğin artmasında markalaşmanın önemine değinen Barlı, şöyle devam etti:

"Başbakanımızın 2023 vizyonu içerisinde marka şehirler yaratmak hedefi yer alıyor. Bu kavramı şehrimize uyarladığımızda 2011 Üniversiteler Kış Oyunları'nın kentte yapılması, markalaşma adına yapılmış önemli bir adımdır. Marka şehirler yaratmak için başarılı organizasyonlar yapılmalı. Organizasyonu profesyonel bir şekilde yapan şehirlere sahip olduğumuzda markalaşmayı da sağlayabileceğiz. Her sektör kendisine birtakım standartlar geliştirmelidir. Kalite, müşteri, hız, zamanında teslimat ve eğitim bunlardan sadece birkaçı... Standartlarımızı geliştirmek zorundayız. "

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat da organizasyonda başarının sağlanması için gelenekçi anlayıştan vazgeçilip, sürekli eğitime açık olan yöntemlerin kullanılması gerektiğini söyledi.

Esnafın başarılı olmasının yeniliklere açık olmasıyla mümkün olacağını ifade eden Fırat, "Esnafımız maalesef gelişime açık değil. Ata ve dededen gördüğü usullerle hizmet veriyor. Bu da organizasyon başarısını olumsuz etkiliyor. Verdiğimiz eğitim programlarına katılan esnaf sayısı parmakla sayılacak kadar az. Bu durum kaliteyi de etkiliyor" dedi.

Panelde ayrıca, AÜ Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yalçın Kemal "Çevre yönetimi" ve AÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Öz de "Gıda Güvenliği Hijyen ve Sanitasyon" konulu sunum yaptı.

- ERZURUM

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title