Haberler

Ertuğrul Osman Mevlana" Konya'nın İlçelerinde

Konya Büyükşehir Belediyesinin, kültürel etkinlikler kapsamında gerçekleştirdiği "Ertuğrul Osman Mevlana" tiyatrosu Konya ilçelerinde de izleyicilerle buluşuyor.

Konya Büyükşehir Belediyesinin, kültürel etkinlikler kapsamında gerçekleştirdiği "Ertuğrul Osman Mevlana" tiyatrosu Konya ilçelerinde de izleyicilerle buluşuyor.

Hz. Mevlana'yı anma törenleri boyunca Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled salonunda sahnelenen "Ertuğrul Osman Mevlana" tiyatrosu gösterilen yoğun ilgi nedeniyle Konya'nın ilçelerinde de sergilenmeye başladı.

Oyunda, Anadolu Selçuklu Devleti'nin uç beyi konumunda bulunan Ertuğrul Gazi'nin, Anadolu Selçuklu Devletinin başkenti Konya'yı ziyareti sırasında Şeyh Abdülaziz ve Mevlana ile tanışması, onların dualarını alması ve bu ziyaretin Osmanlı Devleti'nin kuruluşundaki etkileri anlatılıyor.

İlk olarak Çumra, Akşehir, Karapınar ve Ereğli'de sahnelenen oyun, önümüzdeki günlerde de Seydişehir'de izleyiciyle buluşacak.

Kaynak: AA / Yerel

Sultan Veled Mevlana Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title