Haberler

Ekmen Canlı Yayın Konuğu Oldu

Güncelleme:

M.Emin Ekmen Habertürk TV'de Didem Arslan Yılmaz'ın moderatörlüğünde Türkiye'nin Nabzı programına katıldı.

Ak Parti Batman Eski Milletvekili M.Emin Ekmen, Habertürk TV'de 'Türkiyenin Nabzı' Programına katıldı. Diğer konuşmacıların CHP'li Onur Öymen, MHP'li Özcan Yeniçeri, AK PARTİ'li Mehmet Metiner ve Yazar İlhami Işık'ın olduğu programda Ekmen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani'nin Türkiye'ye gelmesini ve çözüm sürecini değerlendirdi.
Ekmen, canlı yayında; Türkiye Cumhuriyeti'nin Irak Kürtleri ile her zaman en üst düzeyde karşılıklı işbirliği anlayış ve kardeşlik düşüncesi içerisinde hareket ettiğini, Türkiye'nin zor dönemlerde ev sahipliği yaparak, pasaport verdiğini, katliamlar olduğunda sınırlarını açmaktan ve her türlü insani yardımı yapmaktan da vazgeçmediğini ve dolayısıyla Irak Kürtleri ile, Barzani ve Talabani liderliğindeki yapılanmalarla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilişkilerinin oldukça olumlu bir seyrinin var olduğunu belirtti. M.Emin Ekmen aradaki ilişkinin bir ekonomik boyutunun olduğunu da söyleyerek ABD'nin ve Irak Merkezi Hükümetinin de karşı çıktığı enerji antlaşmalarının gerek bölgesel yönetim açısından gerek Türkiye açısından oldukça önem arzettiğini ifade ederek, Ekmen yine çözüm sürecinin en önemli safhasının örgütün silahsızlandırılması olduğunu bu noktada da eline silah almamış kan dökmemiş olanların rahatlıkla Türkiye'ye dönüp sosyal ve siyasi zemine entegrasyonu sağlanabilecekken örgüt yöneticisi konumunda olanların da belki Irak Kürdistanı'nda belki Avrupa'nın belli ülkelerinde iskan edilmesinin söz konusu olabileceğini ve Barzani-Erdoğan görüşmesinde bunların da konuşulabileceğini düşündüğünü belirtti.

Akil İnsan Heyetinde de yer alan Ekmen, BDP-PKK ekseninin bu ziyareti bir fırsata çevirmesi gerektiğini, örgütün silahsızlandırılarak demokratik siyasi zeminin güçlendirilmesi noktasında Barzani'nin Sayın Erdoğan nezdindeki itibarından nasıl faydalanabileceklerini düşünmelerini yeğlediğini bunun bir tehdit ve risk olarak görülmesini doğru bulmadığını söyledikten sonra Sayın Barzani'nin Türkiye'de başta dindar Kürtler olmak üzere Kürtlerin tamamının üzerinde çok ciddi bir sempatisi ve değeri olduğunu belirtti. İlk başta BDP kanadında olan gerilimin Sayın Başbakan'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyareti ve Ahmet Türk'ün karşılamada yer olacak olması gibi detaylarla aşıldığını söyleyen EKMEN ne orta vadede ne uzun vadede Sayın Başbakan'ın Barzani üzerinden Türkiye'de bir siyasi kurgu yapma düşüncesinde olduğunu sanmadığını söyledi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Habertürk Irak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title