Haberler

Edosk'tan 'Polonya Tarihine Sanatsal Bakış Açısı'

Avrupa Birliği ve özellikle gençlik değişimi projelerinde sürekli aktif rol alan Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK), gençler ve gençlik liderlerinden oluşan kafileyi Polonya’nın Siedlce şehrine uğurladı.

Avrupa Birliği ve özellikle gençlik değişimi projelerinde sürekli aktif rol alan Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK), gençler ve gençlik liderlerinden oluşan kafileyi Polonya'nın Siedlce şehrine uğurladı.

Projeye ev sahipliği yapan MOK (Miejski Osrodek Kultury) Siedlce Derneği, Türkiye'den, Polonya'dan ve Romanya'dan gelecek toplam 30 genci şehrin tarihini ve her ülkenin kendi kültürel zenginliklerini sanatsal çalışmalar vasıtasıyla ele alacağı 'Inclusion For All (Herkes dahil) isimli proje ile bir araya getirecek. 15-22 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek gençlik değişimi projesine EDOSK adına gençlik liderlerinden Ali Başaran ve Hanife Kiriş, gönüllülerden Ozan Çelik, Orkun Akman, Defne Karapire, Atakan Özalp, İlkay Demirtaş, Simge Tunç, Yağmur Simge Gül katıldı.

Kültürel gecelerde Türkiye'yi tanıtmak için tüm hazırlıklarını yapan EDOSK kafilesi tanıtım materyalleri, ikramlık ve hediyelik eşyalarını da yanına aldı. Daha önce 5-9 Mayıs tarihleri arasında mevcut projenin ön hazırlık ziyaretine giden gençlik liderleri Ali Başaran ve Hanife Kiriş yola çıkmadan önce, "EDOSK'a katıldığımız günden beri gençlik projeleri üzerinde çalışıyoruz ve birçok kültürü, birçok milletten insanı tanıdık. O muazzam ortamlarda o müthiş insanlarla birçok ortak paylaşımda bulunduk, bulunmaya da devam ediyoruz" dedi.

BACIOĞLU: "200'E YAKIN GENCİ AVRUPA DA ETKİNLİKLERE GÖNDERDİK"

Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, "EDOSK çevre, doğa sporları faaliyetlerinin yanı sıra projeleri ve uluslararası ortaklıkları ile bilinen bir kurumdur. Kuruluşumuzdan bu yana faaliyet alanlarımızla ilgili herhangi bir belediye veya kamu kurumuna tamamen bağlı kalmadan, herhangi bir danışmanlık şirketi ile çalışmadan kendi çabalarımızla her alanda hibe programlarına onlarca proje başvurusu yaptık. Proje takımlarımızda kapasitemizi geliştirecek herkesle çalıştık ve Avrupa'nın her yerinden ortaklıklar kurduk. Gençleri kişisel gelişimleri ve ülkemizi temsil açısından teşvik ettik ve özellikle Edirneli dil bilen gençlere öncelik tanıdık. Dil bilen, bilmeyen diğer alanlarımız hariç sadece gençlik alanında 200'e yakın gencimizi Avrupa'nın çeşitli şehirlerindeki Avrupa Birliği projeleri kapsamında ortaklıkla yürütülen seminer, kurs, değişim gibi faaliyetlerine çok düşük katkılarla AB fonları ile yolladık. Bu kapsamda gençlerimiz 20 Avrupa ülkesinde onlarca ortakla yüzlerce gençle bir araya geldi. Bakıldığı zaman bölgemizde yüzlerce çalışanı ve bütçesi olan birçok belediye ve kamu kurumundan daha etkili uluslararası bir ilişki örüntümüz ve ağımız var. Üstelik biz bunları sadece gönüllü çalışmalarla yapıyoruz. Özellikle de altını çizmekte de fayda var; gençlik değişimlerini ülkemize ayrılan Avrupa Birliği fonlarından gerçekleştirmiyoruz. Başka Avrupa ülkelerine ayrılan fonlardan katkı alarak yapıyoruz. EDOSK'un gerçek anlamda bir sivil toplum kuruluşu, gençlik organizasyonu ve uluslararası ilişkileri olan bir kurum olmasında emeği geçen üyelerimize, proje takımımıza, gençlik liderlerimize, gönüllülerimize çok teşekkürler" ifadelerini kaydetti. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Ali Başaran Polonya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title