Haberler

Anneler Günü'nde Edirnekapı Şehitliği'nde duygusal anlar yaşandı

Güncelleme:

Anneler Günü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği'ne gelen şehit anneleri, duygusal anlar yaşadı. Şehit yakınları, şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek dua etti ve temizledi. Şehit anneleri, oğullarının eksikliğini hissettiklerini ifade etti ve şehitlerin ölmediğini, diri olduklarını söyledi.

Anneler Günü'nde Edirnekapı Şehitliği'ne gelen şehit anneleri, duygusal anlar yaşadı.

Şehit yakınları, Anneler Günü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği'ne gelerek yakınlarının kabrini ziyaret etti. Hüznün hakim olduğu şehitlikte, şehit yakınları şehitlerin kabri başında dua etti. Her Anneler Günü'nde olduğu gibi bugün de şehitleri ziyarete gelen yakınları, kabirlerini temizledi.

"Gelmesine 1 hafta kalmıştı"

Oğlunun askerliğinin bitmesine 1 hafta kala Tunceli'de şehit olduğunu gözyaşlarıyla belirten anne Pembe Üvenç "Oğlum Tunceli'de şehit oldu. Gelmesine 1 hafta kalmıştı. 20 yaşındaydı. Ahmet'ime ağlayıp duruyorum. Sabahlara kadar ağladım. Oğlum boylu posluydu. Ziyarete daha kızlarım gelecek. 4 oğlum 2 kızım vardı, bunun yeri ayrıydı. Telefonda arıyordu, 'Annem geliyorum, 1 haftam kaldı' diyordu. Ölürsem oğlum için ölürüm. Mekanı cennet olsun" dedi.

"Burası ikinci evimiz"

Her özel günde şehit oğlunun kabrinin başında olduğunu dile getiren anne Nimet Ercan "Bizim için çok zor. Her zaman buradayız. Her bayram, her özel günde. Burası ikinci evimiz. Valla çok buruk, üzgünüz evladımız yanımızda olmadığı için. Vatan sağolsun. Öyle teselli bulduk" ifadelerini kullandı.

"Ben öldü gibi bakmıyorum, aksine şehitler ölmez"

Anneler Günü'nde şehit oğlunun kabrini ziyaret eden anne Emine Koç, "Bir anne olarak bugün farklı bir gün. Ne söylesem size acımı tabir edemem. Sadece kalbim çok acıyor. Her şekilde eksikliğini hissediyorum. İlk şehadet haberi geldiğinde o gün nasıl canım yandıysa, hala da devam ediyor. Devam da edecek, inşallah Rabbim cennetinde kavuşturuna kadar. Hamd olsun Rabbime, evladım şehit, bu güzel duyguyu, onuru, adı bize verdi. Kendi de en güzel makamda. Enes bizimle zaten. Ben öldü gibi bakmıyorum, aksine şehitler ölmez, onlar diri, biz görmeyiz. Buradayım ama Enes hep benimle birlikte" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anneler Günü Yerel Haberler

Kuş gribinde ilk ölümcül vaka! DSÖ'den 'Hazır olun yeni pandemi geliyor' uyarısı

Kuş gribinde ilk ölümcül vaka! DSÖ'den "Hazır olun yeni pandemi geliyor" uyarısı

Benzine ve motorine indirim geliyor

Benzine ve motorine indirim geliyor

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Bakmadan Geçme

8 Haziran hangi burç? 8 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 8 Haziran tarihi hangi burç olur? TRT1 CANLI YAYIN AKIŞI | TRT1 yayın akışında neler var? TRT 1 CANLI İZLE DİLAN POLAT CEZAEVİNDE DEĞİL Mİ? Dilan Polat evinde mi, nerede, olay ne? BENZİN İNDİRİM VAR MI? Akaryakıtta DEV indirim! Benzin motorin indirim mi var, kaç TL? YKS GİRİŞ BELGESİ NEREDEN, NASIL ALINIR 2024? TYT-AYT ne zaman, saat kaçta? YKS GİRİŞ BELGESİ EKRANI! A H5N2 virüsü nedir? A H5N2 virüsü belirtileri neler? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 8 Haziran Perşembe Survivor yeni bölüm! SINAVA GİRMEDEN ÖNCE OKUNACAK DUA! TYT-AYT sınavı öncesi hangi dualar okunur? #9997 Üniversite sınavı öncesi okunacak dualar! Dünya Sağlık Örgütü'nden uyarı! Yeni bir salgın mı geliyor? Kuş gribinde ölümcül vakalar arttı mı? 6 HAZİRAN BURÇ YORUMU | Burçları bugün neler bekliyor? AŞK, PARA, SAĞLIK , KARİYER… 6 HAZİRAN 2024 PERŞEMBE YAYIN AKIŞI! Bugün televizyonda ne var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW GELİNİM MUTFAKTA 6 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 6 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 8 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Akşener ile Erdoğan görüşmesi detayları! Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Erdoğan neler konuştu?
Farah Zeynep Abdullah'tan Mehmet Ali Erbil'in ekrana dönmesine tepki

Farah Zeynep Abdullah'tan Mehmet Ali Erbil'in ekrana dönmesine tepki

title