Haberler

Eczacılar: "Kalbimiz Soma'da"

Samsun 6. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, “İçimiz kan ağlıyor.

Samsun 6. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, "İçimiz kan ağlıyor. Bugünkü farkındalığımızı vatandaşın bilinçlenmesi için Soma için yaptık. Kalbimiz bugün Soma'da" dedi.

Samsun'da 14 Mayıs "Dünya Eczacılık Günü" münasebetiyle 6. Bölge Eczacılar Odası tarafından Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. Trafo patlamasıyla 200'den fazla işçinin hayatını kaybettiği maden kazasından dolayı, eczacılar bilimsel eczacılığın 175. yılını kutlamadı. Yakalarına "Başımız Sağolsun" yazan siyah kurdele takan eczacılar, ellerinde başsağlığı dövizleri taşıdı. 6. Bölge Eczacılar Odası başta olmak üzere birçok sağlık kuruluşunun çelenginin bırakıldığı törende, Soma'da hayatını kaybeden işçiler için anıta ay-yıldızlı karanfil koyuldu. Ardından eczacılar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.

Tören sonrası bir açıklama yapan Samsun 6. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, "Bugün bilimsel eczacılığın 175. yılı. Samsun Eczacı Odası'nın da kuruluşunun 58. yıl dönümü, her yıl 14 Mayıs tarihinde bir dizi etkinliklerle kutladığımız Eczacılık Günü etkinliklerinde anıtta bir aradayız. Akşam çok acı haberi aldık ve sabah günün doğması ile birlikte acı gerçekle yüz yüze kaldık. Orada emekçi kardeşlerimiz toprağın altında yerin metrelerce alt tarafında bir kaza sonucu hayatlarını kaybettiler. Sabahleyin 200'ü geçmiş ölü sayısı vardı, rakamın 300'lere varacağı ile ilgili söylentiler var. İçimiz kan ağlıyor. Bugünkü farkındalığımızı vatandaşın bilinçlenmesi için Soma için yaptık" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Onur Ferhat Karacan Samsun Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title