Haberler

Durağan'da Her Türden Ağaç Fidanı Üretiliyor

Sinop'un Durağan İlçesinde, Orman İşletme Müdürlüğü Tarafından Müdürlük Bahçesinde Kurulan Fidanlıkta Çeşitli Türde Fidanlar Üretiliyor.

Sinop'un Durağan ilçesinde, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından müdürlük bahçesinde kurulan fidanlıkta çeşitli türde fidanlar üretiliyor.

Üretilen fidanların büyük bir kısmı İşletme Müdürlüğü'nün ağaçlandırma çalışmalarında ve bir kısmı da okul, kamu kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak. Çalışma hakkında bilgi veren Durağan Orman İşletme Müdür Yardımcısı Hakan Çakır, fidanlığın 2007 yılı ağustos ayında özel olarak toprak getirilerek kurulduğunu, bu toprağın mil, gübre ve humuslu toprak karıştırılarak fidan yastıklarının hazırlandığını söyledi. Yine aynı yılın kasım ayında fidan yastıklarına fıstık çamı, kızılçam, karaçam ve sarıçam tohumları ekildiğini kaydeden Çakır, "Ayrıca fidanlığımıza incir, üzüm, nar, salkım söğüt ve gül çelikleri diktik. 600 metrekarelik bir alanda kurulan fidanlıkta, 7 adet tüplü fidan yastığı ve 7 adet de ekim yastığı bulunuyor. Yeni bir sulama sistemi kurulan fidanlığın, bu yolla hem homojen dağılımda hem de en az su tüketimiyle ekonomik olarak sulanması sağlanıyor" diye konuştu.

(SÖ-SA) 28.06.2008 13:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title