Haberler

Dövüş Sporlarına İlgisi Nedeniyle Yöneldiği Bilek Güreşinde Rakip Tanımıyor

Lisede, beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle bilek güreşi yapmaya başlayan 22 yaşındaki Esra Kiraz, bugüne kadar dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonlukları kazandı, 2009'da bilek güreşinde yılın sporcusu seçildi Üsküdar Belediyesi'nin milli sporcusu Kiraz: "Bilek güreşi benim için bir aşk, hayat.

YUNUS İÇEN - Üsküdar Belediyesi'nin mili sporcusu Esra Kiraz, lisede beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle başladığı bilek güreşinde bugüne kadar pek çok dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonluğu kazandı.

Kemer ilçesinde düzenlenen Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası'na katılan 22 yaşındaki Esra Kiraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dövüş sporlarının ilgisini çekmesinden dolayı bilek güreşi yapmaya başladığını söyledi.

Lisedeki beden eğitimi öğretmeninin dikkatini çektiğini belirten Kiraz, öğretmeninin yönlendirmesiyle liselerarası bilek güreşi şampiyonasına katıldığını, burada hem sağ hem de sol kolda birinci olduğunu anlattı.

Turnuvada İstanbul Gençlik ve Spor Müdürlüğü antrenörlerinin dikkatini çektiğini dile getiren Kiraz, kendisine bilek güreşinde iyi bir geleceği olabileceğinin söylendiğini ifade etti.

Bunun üzerine bilek güreşini profesyonelce yapmak istediğini ailesine anlattığını kaydeden Kiraz, "Annem ilk başta istemedi ama babam çok destek verdi. Böylece profesyonelce bilek güreşine başladım. Bilek güreşi benim için bir aşk, hayat felsefesi, her şey olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Kiraz, her zaman çok çalıştığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"İlk katıldığım resmi turnuvada Türkiye şampiyonu oldum. Daha sonra Avrupa ve dünya ikinciliklerim oldu. İkinci senemde gençlerde Avrupa ve dünya şampiyonluğunu kazandım. 2009'da bilek güreşinde yılın sporcusu seçildim. 2011'de büyükler kategorisinde Avrupa şampiyonu oldum. 7 senedir bu sporu çok severek yapıyorum. Birçok derecelerim oldu. Antrenman yapmadığım günler kendimi iyi hissetmediğimi söyleyebilirim."

Son olarak Kemer'deki Türkiye şampiyonasında hem sağ hem de sol kolda Türkiye şampiyonluğunu kazandığını vurgulayan Kiraz, mayıs ayında Azerbaycan'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda ülkesini en iyi şekilde temsil etmeyi istediğini söyledi.

Ailesinde hemen herkesin sporcu olduğuna işaret eden Kiraz, "Aileden, temelden ne gelirse o şekilde gidiyor. Benim de merakım dövüş sporlarına idi. Bilek güreşi önceden bu kadar bilinmiyordu. İlk defa Kemer'deki Türkiye Şampiyonası'nda bu kadar çok katılım olduğunu gördüm" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title