Haberler

Dershanelerin Özel Okula Dönüştürülmesinin Kolaylaştırılması

ÖZ DE BİR İl Temsilcisi Düzgün: "Dershanelerin bu şekilde ve alt yapısı yapılmadan kapatılması eğitim sistemimizi yıkıma götürecektir."

Özel Dershaneler Birliği İl Temsilcisi İnanç Düzgün, "Dershanelerin bu şekilde ve alt yapısı yapılmadan kapatılması eğitim sistemimizi yıkıma götürecektir" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen özel dershaneler ve özel öğrenci etüt eğitim merkezleri ile istişare ve bilgilendirme toplantısı,  Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Toplantı Salonunda düzenlendi.

Toplantıya, Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, Özel Öğretim Genel Müdürü Mehmet Küçük, Bakanlık Müşavirleri Semih Aktekin ile Naci Haliloğlu, Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik ve Sakarya'dan dershane ve özel etüt eğitim merkezi temsilcileri katıldı.

Yaklaşık 2 buçuk saat süren toplantıda, dershane ve özel etüt eğitim merkezi temsilcileri isteklerini belirtti.

Bursa Dershaneler Platformu adına açıklama yapan İnanç Düzgün, konunun mağduriyetlere ve hukuksal sorunlara yol açmayacak biçimde nihayete erdirilmesini beklediklerini bildirdi.

Aksi halde hukuksal haklarını sonuna kadar kullanacaklarını belirten Düzgün, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Bursa'mızda yapılan istişare toplantısında yetkililere şu soruları yönelttik. Biz öncelikle kurumlarımızın mevcut hallerine devam etmesini istemekteyiz. Dönüşmek ya da özel okul olmak istemiyoruz. Bakanlığımızın bizleri buna zorladığı takdirde hukuksal yollara başvuracağımızı şimdiden belirtmek isteriz. Dershanelerin bu şekilde ve alt yapısı yapılmadan kapatılması eğitim sistemimizi yıkıma götürecektir. Bu yıkımdan da en çok çocuklarımız yani geleceğimiz etkilenecektir." - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki 'Viski' itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki "Viski" itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Toptancının verdiği fiyatı beğenmeyince bir kamyon patlıcanı çöpe döktüler

Toptancının verdiği fiyatı beğenmeyince bir kamyon patlıcanı çöpe döktüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title