Haberler

Deliilyas Belediyesi, Yassıpınar Mahallesi'ndeki Su Sorununu Çözdü

Altınyayla ilçesi Deliilyas beldesindeki Yassıpınar Mahallesi'nin su sorunu, Deliilyas Belediyesi'nce yapılan çalışmalar sonucunda çözüldü.

Deliilyas Belediye Başkanı Hayati Akbulut, yaptığı yazılı açıklamada, belediyelerine kısa süre önce mahalle olarak bağlanan Yassıpınar'da yaşanan su sorununu, 1800 metrelik hat çekerek çözdüklerini belirtti.

Beldede su sorunu yaşanmaması için tüm imkanları kullandıklarını ifade eden Akbulut, şunları kaydetti:

"Yüksekte bulunan evlere su çıkmadığı için şebeke dahi çekilmemişti. Mahallenin su alan kısımlarına ise 24 saat içerisinde ancak 8 saat su verilebiliyordu. Sadece su sıkıntısı nedeniyle bile mahallemizden göç edenler oluyordu. Bu nedenle mahallemizin su sorununa hemen el attık ve kısa sürede çözdük. Belediyemize çok kısa bir süre önce mahalle olarak bağlanan Yassıpınar'ın uzun yıllar süren bu önemli sorununu çözmüş olmaktan dolayı çok mutluyum, hayırlı olsun. Hatırlanacağı gibi son olarak Gaziosmanpaşa mahallemize 3700 metre mesafeden su getirerek, mahallemizin su sorununu önemli ölçüde çözmüştük. Yassıpınar'daki çalışmamızdan sonra hiçbir mahallemizde su sıkıntısı kalmadı. İleriki yıllarda su sıkıntı yaşanmaması için Deliilyas merkez ve Başören mahallemize ilave su getirmek amacıyla 2013 yılında çalışma planladık."

Yassıpınar Mahalle Muhtarı Fikri Demiray ise "Çalışmalar sonucu su sorununun çözülmesiyle mahalle sakinleri rahat bir nefes aldı. En mutlu kişilerden birisi de elbette benim. Başkanımıza mahalle halkı adına çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Kemal Erdoğmuş

Yayıncı: Ahmet Ekici - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Altınyayla Deliilyas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title