Haberler

Deah'ta Tüp Taşıma Sistemi Hizmeti

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (DEAH) tahlil için alınan kan örnekleri saniyeler içinde laboratuvara ulaşıyor.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (DEAH) tahlil için alınan kan örnekleri saniyeler içinde laboratuvara ulaşıyor.

DEAH'ta kan örneklerinin güvenli ve hızlı alışverişini sağlamak amacıyla daha önceden kurulan ancak çalışmayan pnömatik(tüp taşıma) sistemi hizmete açıldı. Arızaları giderilerek faaliyete sunulan sistemle 17 bloktan oluşan ve 86 bin  metrekare alana sahip hastanede bütün birimlerin kan alışverişi kısa zamanda sağlanıyor.

Tüplerle sağlanan taşıma sistemi sayesinde personel ve hastaların günde ortalama 10 kilometre yol kat ederek laboratuvara ulaştırdıkları kan ve idrar örnekleri saniyeler içerisinde yerine ulaşıyor. Negatif basınçla çalışan sistem insan gücünü azaltarak taşıma sırasında oluşabilecek kayıp ve karışıklıkların da önüne geçiyor. Pnömatik sitemle 2,5 kilo ağırlığındaki kan ve idrar örnekleri tek seferde laboratuvara gönderilebiliyor. Kayıt ve muhasebe evrakları, röntgen filmleri, hasta raporları, patoloji örnekleri ve tıbbi malzemelerin alış verişlerinde de kullanılabilen sistem, hastanedeki 46 istasyonda 24 saat hizmet veriyor.

Tüplerle hızla gönderilen ve pnömatik merkezde kontrolörün denetlediği sistem hastanede bulunan 11 laboratuvardan veri alınmasını ve bu laboratuvarlar arasındaki örneklerin alışverişini sağlıyor. Kan örneklerinin saniyeler içinde gönderilebilmesi taşıma sırasında bozulma riskini de ortadan kaldırılıyor.

Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu da sistemin cep telefonlarındaki mesaj sistemi kadar hızlı çalıştığını söyledi.

Pnömatik sitemle, zaman ve personelden büyük tasarruf sağladıklarını belirten Kurtoğlu, "Kan ve idrar örneklerinin personel eliyle taşınması esnasında hastane koridorları ve asansörlerde yoğunluk oluşabiliyor. Bunun yanı sıra kan örneklerinde kaybolma ve karışıklıkta meydana gelebiliyor. Sistem Diyarbakır'ın en büyük hastanesi olan Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanemizde Kurulu olan bir sistemdi. Biz arızalarını gidererek hizmete açtık" dedi. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

#128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title