Haberler

Danıştayın 146. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni

Ankara Barosu Başkanı Aksoy: "TBB Başkanı Feyzioğlu, baştan sona yapıcı bir üslupla çözüme yönelik işbirliğinin önemini de vurgulayan bir konuşma yapmıştır"

Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun, Danıştayın 146. kuruluş yıl dönümünde baştan sona yapıcı bir üslupla konuştuğunu savundu.

Aksoy, yazılı açıklamasında, TBB Başkanı Feyzioğlu'nun, üstlendikleri toplumsal sorumluluk gereği, hukukun üstünlüğüne sahip çıkarken insan hak ve özgürlüklerini de korumak gibi ulvi bir görevin gereklerini yerine getirmek durumunda olduğunu belirtti.

"Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Danıştayın 146. kuruluş yıl dönümünde halen üzerinde çalışılan Avukatlık Yasası başta olmak üzere ülke gündemine ilişkin önemli konuları baştan sona yapıcı bir üslupla dile getirerek çözüme yönelik işbirliğinin önemini de vurgulayan bir konuşma yapmıştır" ifadesini kullanan Aksoy, Van depremzedeleriyle ilgili sözlerinin de siyasi değil sorumluluk sahibi, duyarlı ve bilinçli bir yaklaşım olduğunu öne sürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği tepkinin, "demokrasiye tahammülsüzlük" olduğunu iddia eden Aksoy, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın ve çok sayıda yargı mensubunun olduğu bir ortamda, Sayın Başbakan'ın bireysel çıkış niteliğindeki müdahalesini devlet geleneği içinde üzüntüyle karşıladığımızı da ifade ediyoruz. Yargı temsilcilerinin yılda iki kez kendini ifade etme olanağı bulduğu bu toplantılarda, siyasi iktidarın sorunları dinleyip gereğini yapmak yerine tahammülsüzlük gösterip reddetme yolunu seçmesi çözümsüzlüğün başlangıcıdır" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Metin Feyzioğlu Sema Aksoy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title