Haberler

Cumhuriyet Öncesi ve Sonrası Safranbolu'da Kadın Defilesi Yapıldı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları etkinlikleri kapsamında Karabük Üniversitesi'nde 'Cumhuriyet Öncesi ve Sonrası Safranbolu'da Kadın' konulu defile gerçekleştirildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları etkinlikleri kapsamında Karabük Üniversitesi'nde 'Cumhuriyet Öncesi ve Sonrası Safranbolu'da Kadın' konulu defile gerçekleştirildi.

Safranbolu Belediyesi ve SAKEM'in desteği ile Safranbolu Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 'Akşam Şöleni' adlı eğlence programı düzenlendi. Karabük Valisi İzzetin Küçük, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ve çok sayıda öğrencinin katıldığı program KBÜ Ana Mehteran takımının gösterisi ile başladı. Gösterilerine 'Ceddin deden' ve 'Genç Osman' marşlarını seslendirerek başlayan bayan mehteran takımı, salonu dolduran protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından ayakta alkışlandı. Ana mehtaran takımı'nın gösterisinin ardından Safranbolu'daki yaşamın nitelik derecesini göstermek için Gökhan Kırdar'ın Safranbolu için bestelemiş olduğu enstirümantel eşliğinde 'Cumhuriyet Öncesi ve Sonrası Safranbolu'da Kadın' konulu defile gerçekleştirildi. Defilenin sonunda KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, defileyi sunanlara günün anısına plaket ve çiçek takdim ederek, "Değerli hanımefendilerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Beni bugün en fazla etkileyen şey Karabük'te güzel işlerin birlikte nasıl yapıldığını göstermek oldu. El ele verince güzel programları birlikte nasıl gerçekleştirdiğimizi göstermiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Tarihimize birlikte sahip çıkıyoruz. İnşallah gelecekte de geleceğimizi birlikte planlıyor olacağız. Ben bu programa emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum." dedi.

Safranbolu Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından yılın kadını seçilen Uyku Derneği Genel Sekreteri ve Türk Toraks Derneği Uykuda Solunum Bozuklukları Çalışma Grubu Başkanı Prof.Dr. Tansu Ulukavak Çiftçi'ye Vali eşi Ayşe Küçük tarafından plaket verildi. Geceye katılanlar Karabük Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Müzik Kulübü'nün hazırladığı 'Türkü Gecesi' programında seslendirdiği parçalarla eğlendi. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Safranbolu Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title