Haberler

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan Tagid'i Ziyaret Etti

Alanya Kaymakamlığından Çorlu Kaymakamlığı görevine atanan ve yeni görevine başlamasının ardından kendisine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren kişi ve kuruluşlara iade-i ziyaretler gerçekleştiren Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan bu kapsamda Trakya...

Alanya Kaymakamlığından Çorlu Kaymakamlığı görevine atanan ve yeni görevine başlamasının ardından kendisine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren kişi ve kuruluşlara iade-i ziyaretler gerçekleştiren Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan bu kapsamda Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği'ni de (TAGİD) ziyaret etti.

TAGİD Eş Başkanı Ali Canbulat, Başkan Vekili Süleyman Kolot, Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Er, Kaymakam Doğan'ı TAGİD binası salonunda konuk etti.

TAGİD üyesi yöneticileri ve üyelerine Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) İşbaşı Eğitim Programı ile ilgili olarak bilgiler veren Kaymakam Doğan: "2 ila 10 işçi çalıştıran işletmelerde 1 işçi, 10 işçiden fazla işçi çalıştıran yerlerde de her 10 işçi için 1 işçi İşbaşı Eğitimi Programına dahil edilebiliyor. Bu işçilerin günlük 25 lira yevmiyelerini devlet veriyor Sigortalarını da yatırıyor. 6 ay sonra bu kişi eğer işletme yöneticileri ve eğitime tabi tutulan kişi uygun görürse firmada işe başlıyor. İşveren ister beğenir çalıştırır, istemezse de beğenmez çalıştırmaz hiçbir zorlama yok. Devlet işbaşı eğitim programına katılan kişilere 150 TL haftalık ödüyor ve sigortalarını da yatırıyor. Bu eğitimlerden her iş kolundaki işletmeciler yararlanabiliyor. İster berber olsun, ister restoran olsun, ister küçük sanayici olsun 2 işçi çalıştıran her yer olur. 6 ay boyunca sigortasını İŞKUR ödüyor, parasını İŞKUR veriyor. Bu tip programlardan Tekirdağ'ın yararlanması konusunda biraz geri kaldığı bildiriliyor. Bu konunun iyi anlatılması gerekiyor. Her kesim için her iş kolu için geçerli" dedi.

Kaymakam Doğan: "Çorlu'da en büyük sorun yetişmiş eleman konusunda yaşanıyor. Çorlu'da iş arayan yok işçi arayan çok. Kadınlarımıza, engellilerimize yönelik eğitimlerle bu sorunları çözebiliriz" diye konuştu.

Kaymakam Doğan'ın ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirten TAGİD Eşbaşkanı Ali Canbulat ise Kaymakam Doğan'a teşekkür etti.

(SŞ

-)

28.10.2012 18: 45: 08

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği Hulusi Doğan Alanya Çorlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title