Haberler

Çöpler Enerjiye Dönüşecek

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, düzenli depolama sahasındaki çöplerin enerjiye dönüşeceğini söyledi.

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, düzenli depolama sahasındaki çöplerin enerjiye dönüşeceğini söyledi.

Tokat Belediyesi, Turhal Belediyesi, Zile Belediyesi ve Pazar Belediyesi'nin oluşturduğu Tokat Katı Atık Birliği tarafından alınan karar gereği 'Katı Atık Düzenli Depolama' alanın işletilmesi 29 yıllığına bir firmaya verildi. Başkan Çiçek, tesise kadar çöpleri belediyelerin nakledileceğini belirterek, "Standartlara göre çöpler depolanacak ve nihayetinde burada çıkan gazın enerjiye dönüştürülmesi konusunda yüklenici firma çalışma yapacak. Söz konusu alandaki çöplerin depolanmasıyla ilgili bütün işletme faaliyetlerini ilgili firma yürütecek. Bunun içinde ihale gereği birliğimize yılla belirli bir miktar kira ücreti ödeyecek. Gaz sonucunda üretilecek enerjiden de yıllara göre sari olmak üzere toplanan cirodan birliğimize pay aktarımı sağlayacak" dedi.

Başkan Çiçek, düzenli depolama sahasındaki çöplerin enerjiye dönüşeceğini, gaz oluşumu için ise 2-3 yıl geçmesi gerektiğinin altını çizdi. Birliğin tesis için bugüne kadar yeterince maliyeti üstlendiğine dikkat çeken Başkan Çiçek, "Bundan sonra ki süreçte belediyemize maliyeti olmayacak. Hatta karı olacak" diye konuştu.

Yüklenici Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Hazim Sesli ise Kayseri'den sonra Tokat'ta da bugün itibariyle çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Alman teknolojisi ile yatırım yapacaklarını ifade eden Sesli, Tokat'tan sonra Uşak ve Kahramanmaraş'ta da yatırım yapacakların sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından sözleşme imzalandı. Törende Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen ve Pazar Belediye Başkanı Adnan Özmen de hazır bulundu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tokat Belediyesi Adnan Çiçek Turhal Zile Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title