Haberler

Çölyak Hastaları Moral Depoladı

Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi, Besaş ve Burfaş ile Çölyakla Yaşam Derneği'nin organizasyonunda çölyak hastaları bir araya gelerek moral depoladı.

Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi, Besaş ve Burfaş ile Çölyakla Yaşam Derneği'nin organizasyonunda çölyak hastaları bir araya gelerek moral depoladı.

Merinos Parkı'ndaki Gölpark Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programa Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Yusuf Altay, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Özcan, Pediatrik Gastroentroloji Uzmanı Dr. Fatih Ünal, dernek üyeleri ile çok sayıda hasta yakını katıldı.

Çölyak'ın bir hastalık değil hayat tarzı olduğuna dikkat çeken Dernek Başkanı Altay, hastaların bu yaşama ayak uydurmaları konusunda sağladıkları destekler hakkında bilgi verdi. Altay, çölyaklıların günlük yaşantılarını kolaylaştırmayı, çölyak hastalığı hakkında kamuoyunu bilinçlendirmeyi, glutensiz yiyeceklerin üretimiyle ilgili yerli firmalarla çalışmalar yapmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin ise, sivil toplum kuruluşlarının kendi alanlarında gelişmesini önemsediklerini söyledi. Bu kapsamda Çölyakla Yaşam Derneği ile geliştirdikleri işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Keskin, Bursa halkına verilen sosyal desteğin artarak devam edeceğini ifade etti.

Program, Çölyak hastası çocukların pasta kesmesi ve coşkulu eğlenceleriyle son buldu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Battal Keskin Yusuf Altay Merinos Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title