Haberler

Çınarcık'ta Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları

Kutlu Doğum Haftası Yalova'nın Çınarcık ilçesinde coşkuyla kutlandı.

Kutlu Doğum Haftası Yalova'nın Çınarcık ilçesinde coşkuyla kutlandı.

Kutlu Doğum Haftası programına Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Davut Kaya konuşmacı olarak katıldı. Hüdaverdi Aydın İlköğretim Okulu Konferans Salonu'ndaki programın açılış konuşmasını yapan Çınarcık Müftüsü Şükrü İkiz, "Geçen yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız Kutlu Doğum Haftasında 'kardeşlik' temasını işledi. Bu yıl da 'insan onuru' konusu üzerinde durarak, insanlığın ihtiyaç duyduğu onura dikkat çekmek istemiştir. İnsan onurunun ayaklar altına alındığı şu zaman diliminde, ne kadar da muhtacız onuru kaldırmaya. İnsana verilen değer ve onuruna verilen kıymetin en güzelini Peygamber Efendimizin hayatında görüyoruz" dedi.

Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya tarafından, "Peygamberimiz ve İnsan Onuru" konulu bir konferans verildi. Kaya konferansta, "İnsanoğlu çok şerefli. Dinimizin çok önemli emirleri vardır, aklın korunması için içki ve sarhoşluğu yasak etmiştir. O bize hayat korunsun diye insan öldürmenin büyük günah olduğundan bahsetmiştir. Bu konulara o kadar değer verilmelidir ki insan onuru korunsun. Her insan onurludur fakat en onurlu ve şerefli insan Allah'ın emir ve yasaklarına uyan ve yerine getiren insanlardır. Kur'an-ı Kerim bize Allah'tan korkun ve emirlerini yerine getirin diyor. Bize düşen görev ise Müslüman olarak Allah'ın emir ve yasaklarına uymak, şerefli bir millet olarak yaşamaktır" dedi.

Konferansın ardından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Davut Kaya Çınarcık Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title