Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu''na "Prokotol Ayıbı" İddiası

Arslan, Çanakkale Zaferi Çerçevesinde Düzenlenen Törende, Kılıçdaroğlu'na "Protokol Ayıbı" Yapıldığı Yönündeki İddiaların Gerçeği Yansıtmadığını Bildirdi.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, dün "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" çerçevesinde, zaferin sembol isimlerinden Seyit Onbaşı'nın adını taşıyan Havran'ın Kocaseyit köyünde düzenlenen törende, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "protokol ayıbı" yapıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Vali Arslan, Çanakkale Savaşları'nda gösterdiği kahramanlıkla adını Türk tarihine altın harflerle yazdıran Seyit Onbaşı'nın anısına, kabrinin bulunduğu Kocaseyit köyünde düzenlenen törenle ilgili, "protokol ayıbı" ve "protokol krizi" gibi değerlendirmelerde bulunulmasının, bu ve benzeri törenlerde uygulanan protokol kurallarının tam olarak bilinmemesinden kaynaklanmış olabileceğini belirtti.

"Havran'daki törende protokol hatası yoktur" diyen Arslan, toplantı ve törenlerde konuşma sırasının asttan üste doğru gerçekleştiğini hatırlatarak, şunları söyledi: "Havran'daki tören protokol kurallarına uygun şekilde gerçekleşmiştir. Herhangi bir nezaketsizlik söz konusu değildir. Protokolde, ana muhalefet partisinin lideri elbette ki kaymakamdan, hatta bakandan önce gelmektedir. Ancak, törenlerde en son konuşan makam en üst makamdır. Dolasıyla bu törene katılanlar arasında ise ana muhalefet lideri en üst makam olduğu için kaymakamdan sonra konuşması protokol kuralı gereğidir. Herhangi bir nezaketsizlik veya protokol hatası yoktur."

Havran Kaymakamı Orhan Balcı da, ana muhalefet partisi liderinin tören alanına geç gelmesi nedeniyle törenin 45 dakika gecikmeli olarak başladığını anımsatarak, protokol uygulamasında bir kural hatasının bulunmadığını söyledi.

Balcı, uygulamanın doğru olduğunu ifade ederek, "Sayın genel başkana herhangi bir nezaketsizlik göstermedik. Çiçekle karşıladık. Törene katıldığı için de plaket vererek teşekkür ettik" dedi.

- BALIKESİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Politika Haberler

title