Haberler

Cansever Eserleri Ankara'da Sergileniyor

Kepez Belediyesi’nin düzenlediği Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Yarışması’na katılan tüm eserler, Ankara’daki Türk Serbest Mimarlar Derneği’nde (TSMD) sergilenmeye başladı.

Kepez Belediyesi'nin düzenlediği Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Yarışması'na katılan tüm eserler, Ankara'daki Türk Serbest Mimarlar Derneği'nde (TSMD) sergilenmeye başladı.

Kepez Belediyesi'nin 2015 ve 2016 yıllarında düzenlediği Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Yarışması'na katılan tüm eserler, Ankara'daki TSMD sergilenmeye başladı. Mesai saatlerinde 24 Mayıs'a kadar gezilebilecek olan serginin açılışına Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır, Kentsel Dönüşüm Müdürü Barış Soykam, TSMD Başkanı Aytek İtez, Mimarlar Odası Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Serap Kaya ve derneğin eski başkanı Osman Aydın, yarışmanın seçici kurul başkanı Ali Cengizkan ile çok sayıda mimar katıldı.

ANTALYA'YA ÖRNEK OLDUK

Ankaralı mimarların hem mesleklerine, hem de bulundukları şehrin doğru imar edilmesine katkılarından dolayı teşekkür ettiği Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, Antalya Mimarlar Odası işbirliğiyle böyle bir yarışma düzenlemelerinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Göreve geldiği ilk döneminde Kepez'e kazandırdıkları bazı eserlerin mimarlık yarışması neticesinde vücut bulmasını isteyerek hareket ettiklerini anlatan Tütüncü, "Mimarlar Odası işbirliğiyle başarılı projelere imza attık. Bölgemizde bu ufuk açıcı bir çalışma olarak görüldü. Şu anda Antalya'da bazı toplumsal yönü olan projelerin, buna benzer şekilde yürütüldüğünü iftiharla söylemek isterim" dedi.

YARIŞMAYI DAHA DA ZENGİNLEŞTİRECEĞİZ

Belediyesinin böyle bir yarışma düzenlemesinin bir ilk niteliği taşıdığına vurgu yapan Tütüncü, şehirleri tasarlayanların mimarlar olmasını ve ortaya çıkardıkları eserlerle şehre farklı bir şekilde yansıtsınlar istediklerini söyledi. Turgut Cansever'in Antalya doğumlu olması nedeniyle bu yarışmanın adını taşımasını arzuladıklarını belirten Tütüncü, "Kurumsallaşarak bizden sonra da her yıl tekrar eden bir yarışma olması için gerekli adımlarımızı attık. Şimdi hedefimiz bu yarışmayı daha da zenginleştirmek" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türk Serbest Mimarlar Derneği Kepez Belediyesi Turgut Cansever Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title