Haberler

Çankaya Çocukların Eğitimine Önem Veriyor

Çankaya Belediyesi, gündüz bakımevleri ve etüt merkezlerindeki çocuklara, drama, müzik, satranç, el sanatları, resim ve dans eğitimlerinin yanı sıra müze gezileriyle de kültürel eğitimler veriyor.

Çankaya Belediyesi, gündüz bakımevleri ve etüt merkezlerindeki çocuklara, drama, müzik, satranç, el sanatları, resim ve dans eğitimlerinin yanı sıra müze gezileriyle de kültürel eğitimler veriyor.

Yarıyıl tatili boyunca çocukların kültürel faaliyetlerine ağırlık veren Çankaya Belediyesi, ilkokul çağında ve okul öncesi çağdaki çocuklara, Çengelhan Rahmi Koç Müzesi'ne ziyaretler düzenleyerek, iletişim, ulaşım ve sanayi tarihi ile bilim dünyasının bilinmeyenlerine yolculuk etmelerine öncülük ediyor. Yeni şeyler öğrenme yolunda müzelerde saatler geçiren çocuklar, minyatür modellerden oluşan Rahmi Koç Müzesi'nde sandal ve arabalar gibi birebir ölçülerde objeleri de, Feza Gürsey Bilim Müzesi'ndeki kara delik, hiberküp, fosforlu duvar, görme oyunları, donmuş azot gösterisi, refleks ölçer, çizgi film makinesi, mikroskobik inceleme gibi etkinlikleri de birebir yaşayarak heyecan duyuyorlar.

CHP Ankara İl Başkanlığı'nın üyelerine ilişkin sürdürdüğü eğitimler kapsamında, proje hazırlayan bir grup, çocuklar için kitaplık düzenleyerek, onların kitap okuma alışkanlığı edinmesine destek veriyor. Çocuklarla birlikte çocukların kitaplığını düzenleyen grup üyeleri, Çankaya Belediyesi'nin gündüz bakımevlerindeki eğitim yönteminin, kitap okuma alışkanlığına yönelik olduğunu, gerçekleştirdikleri projenin sadece buna katkı sağladığını belirttiler.

Çocukları semt pazarlarına götürerek alışveriş yapmayı da öğreten Çankaya Belediyesi gündüz bakımevleri, Ankara'daki bilim ve sanat müze ziyaretlerini her eğitim öğretim döneminde belli aralıklarla düzenliyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Feza Gürsey Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title