Haberler

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlanıyor

Gaziantep İl Müftülüğü'nün ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonunda düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Gaziantep İl Müftülüğü'nün ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonunda düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte 'Cami, Kadın ve Aile' konulu konferans verildi. Düzenlenen konferansa; Gaziantep İl Müftü Vekili Mahmut Karatepe, Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Ali Akpınar, Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, ilçe müftüleri ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda Hoşgör Fatih Kuran Kursu kuran öğreticisi Abdullah Ayhan, izleyicilere kuran tilaveti verdi. Programın açılış konuşmasını Gaziantep İl Müftü Vekili Mahmut Karatepe yaptı.

Karatepe, camilerde kadınlarımızın geri planda bırakılması üzerine bu konferansı düzenlediklerini belirterek, "Cami ve kadın her biri üzerinde ayrı ayrı durulması gereken başlıklar. Cami, İslam tarihi boyunca Müslümanları bir arada toplamanın yanında ilmin ve dinin bir arada işlendiği yerler olmuştur. Tarih boyunca ecdadımız, İslam alemi camiyi bu manada değerlendirmiştir. Yani cami sadece Allah'a karşı ibadet yapılan yer değil; Müslümanların birçok meselesini müzakere ettiği, hallettiği, karar aldığı, ruhen manen, bedenen doyuma ulaştığı mahaller olmuştur" diye konuştu.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Gaziantep Üniversitesi Dekanı Ali Akpınar ise toplumsal değerlerin unutulmaması gerektiğinin altını çizerek, "İnsanlık değerlerini tükettikçe, değerlerini ihmal ettikçe o değerlerin hatırasını yad etmek için çeşitli günler haftalar düzenler. Söz gelimi anneler unutulur; babalar unutulur; onların hakları çiğnenir. Yılda bir defa anneler günü babalar günü diye kutlanır. Ormanlar katledilir. Yılda bir gün bir hafta 'Orman Haftası' diye kutlanır. Böyle değerler yılda bir haftaya bir güne indirgenir. Camiler terk edilir. Bazı yerlerde cami görevlisine terk edilir. Sonra camiler haftası kutlanır. Din görevlileri yok sayılır çoğu zaman. Dışlanır ya da ötelenir. Alay konusu yapılır. Din görevlileri haftası kutlanır. Elbette böyle bir haftayı kutlamak için buradayız. Sorgulayalım diye bunları söylüyorum. Bir din ki mensuplarına her namazda 'Rabbena Ağfirli' duasını günde 15 defa tekrarlatır. 'Rabbim bağışla beni, anamı babamı. Tüm mü'min kullarını' günde 15 defa kutlanır; anneler, babalar günü. Aslında bu değerler her zaman insanımızın gündeminde kalmalı. Mademki bu vesileyle toplandık. Camiyle aramız nasıl mesafemiz nasıl bunları sorgulayalım" ifadelerini kullandı.

Program sinevizyon gösterileri ve çeşitli etkinliklerle sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

title