Haberler

Bü'de 'Üniversite-İş Dünyası ve Kosgeb'in Rolü' Konferansı Düzenlendi

Bartın Üniversitesi'nde 'Ekonominin İhtiyaç Duyduğu Bilginin Üretilmesinde Üniversite-İş Dünyası İşbirliği ve KOSGEB'in Rolü" konulu konferans düzenlendi."

Bartın Üniversitesi'nde 'Ekonominin İhtiyaç Duyduğu Bilginin Üretilmesinde Üniversite-İş Dünyası İşbirliği ve KOSGEB'in Rolü" konulu konferans düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ve KOSGEB Bartın Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen "Ekonominin İhtiyaç Duyduğu Bilginin Üretilmesinde Üniversite - İş Dünyası İşbirliği ve KOSGEB'in Rolü" konulu konferans, Bartın Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz'ün konuk edildiği konferansa, Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Naci Tankut, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Kocabaş, Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, Bartın Bilim Sanayi ve Teknoloji Şube Müdürü Ömer Çiçekçi, Bartın İŞKUR Müdürü Ramazan Erdim, KOSGEB Bartın Hizmet Merkezi Müdürü Yalçın Akyön ile dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz konferansta, dünyada küresel rekabetin şartlarının değiştiğini belirterek, verimliliği artıran teknoloji ve inovasyon kavramının yeni küresel rekabetin bir parametresi olarak ele alınması gerektiğinin altını çizdi. Tüysüz, ülkelerin küresel oyunda bir adım ileriye giderek çağdaş bir yaşam düzeyine kavuşmasında tek seçeneğin "inovasyon" olduğunu, inovasyonu bir adım önde değerlendiren ve ona göre strateji üreten ülkelerin dünyada söz sahibi olacağını belirtti.

KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, zenginleşmenin temel kaynağı olan üretim faktörlerinin miktarı ve niteliğini artırılmasının ötesinde verimliliği artıran teknoloji ve inovasyon kavramının yeni küresel rekabetin bir parametresi olarak ele alınmasının önemine vurgu yaptı. Bu konuda herkese düşen görevler olduğunu söyleyen Tüysüz, bunu dert haline getirmedikçe Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalamasının da zor olduğunu kaydetti. Tüysüz, gelişen bir Türkiye için artık yeni şeyler söylemek, yapmak gerektiğini ifade etti. Hüseyin Tüysüz, konuşmasının devamında ise KOSGEB'in bu alanda verdiği desteklerle ilgili bilgiler verdi. Konferans sonunda, Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın tarafından KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz'e teşekkür plaketi takdim edildi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Azize Toper Kaygın Hüseyin Tüysüz Kosgeb Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title