Haberler

Bozüyük'te İkinci Halk Oyunları Şenliği Yapıldı

Güncelleme:

Bozüyük'te bu yıl ikincisi düzenlenen Halk Oyunları Şenliği yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Bozüyük'te bu yıl ikincisi düzenlenen Halk Oyunları Şenliği yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Bozüyük Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk eğitim Müdürlüğü'nün işbirliği ile bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Halk Oyunları Şenliği'nde 7 katılımcı okulun ekipleri farklı yörelere ait birbirinden güzel 10 oyun sergiledi. Çevre yolundaki Ömür Gala Balo Salonu'nda yapılan Şenliğe Bozüyük Kaymakamı Köksel Şakalar, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yürükcü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, İlçe Müftüsü Burhan Çakır, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, İl Genel Meclis Üyeleri Nizamettin Çam ve Oğuz Sertler, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin Tospatlı, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Atatürk İlköğretim Okulu'nun 'Gelin Damat' sahnesi ile başlayan programda, Aşuk Maşuk ve Adıyaman Hasat oyunu ile birilikte 3 oyun sergilerken, Saffet Şeker İlköğretim Okulu Kütahya ve Afyon yöresine ait 2 oyun, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Ege bölgesinden, Metristepe Ortaokulu Bilecik yöresinden, Necatibey Ortaokulu Artvin yöresinden, Saffet Şeker Ortaokulu Fethiye yöresinden ve son olarak da Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi (yetişkinler) Ege bölgesinden Zeybek halk oyunları gösterilerini sundu.

Şenlik programının sonunda protokol üyeleri tarafından Şenliğe katılan tüm öğrencilere madalyaları takılırken, şenliğin hazırlanmasına destek veren Kaymakam Köksal Şakalar ve Belediye Başkanı Fatih Bakıcı adına Başkan Yardımcısı Mustafa Yürükcü'ye plaket takdim edildi.

Şenlik salonunda ayrıca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne ait bir sergi açılarak yapılan el işleri sergilendi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Köksal Şakalar Burhan Çakır Bozüyük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title