Haberler

Bir Destandır Çanakkale

Çanakkale şehitleri Tire ilçesinde de anıldı.

Çanakkale şehitleri Tire ilçesinde de anıldı. Ak Parti Tire Gençlik Kollarının düzenlediği "Bir destandır Çanakkale" etkinliğinde Tarihçi yazar Talha Uğurluel konuşmacı olarak katıldı. Sanatçı Reha Yeprem ise geceye şiirleriyle renk kattı.

Tire Melahat Aksoy Spor salonunda gerçekleştirilen anma gecesine AK Parti İzmir milletvekili Rıfat Said, İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, AK parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, Bayındır İlçe Başkanı Necdet Yılmaz, Tire Müftüsü Salih Sağlam, Nüfus Müdürü Hasan Kalaycı, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Ali Ölçer, Tire Kaymakamlığı Yazı işleri müdürü Bayram Şahin, İl Genel Meclis üyesi Refik Konur, Tire Eski Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli ile salonu hınca hınç dolduran 3 bine yakın izleyici katıldı. Çanakkale şehitlerini anma gecesi, Uluslar arası Hafızlık yarışmasında dünya 3. Olan Yasin Uslu'nun okuduğu Kuran-ı Kerin ile başladı.

Anma gecesine ev sahipliği yapan Ak Parti Tire Gençlik Kolları Başkanı Efdal GÜL, Çanakkale savaşında Mehmetçiğin cesaretinden, kadınların fedakarlıklarını anlattı. Bugünlere kadar ülkemizin kalkınmasında, güçlenmesinde büyük rol oynayan kadınlarımızın Dünya kadınlar gününü kutladı. Çanakkale zaferimizin 97.yılında bu derece coşkulu kutlanmasından memnun olduklarını dile getirdi.

Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, gecenin düzenlenmesinde hiçbir fedakarlıktan kaçmadıklarını belirterek; "Gönül isterdi ki, hepimizin hafızalarına kazınan Çanakkale Destanı'nın geçtiği yerleri gezip, görelim. Bu etkinlikle, Çanakkale Destanı'nı en yetkin ağızlardan biri olan Talha Uğurluelden dinleme fırsatını bulduk. Sanatçı Reha Yeprem ise bize şiirleriyle unutulmaz dakikalar yaşattı diye konuştu.

Ak Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar,

Ak Parti İzmir Milletvekili Rıfat Said ise Türk tarihinde Çanakkale zaferinin anlam ve önemine değinerek, tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz dedi.

Çanakkale destanını anlatan tarihçi yazar Talha Uğurluel görsel öğelerle desteklediği, " Bir Destandır Çanakkale" sunumu ve Sanatçı Reha Yeprem, Mehmet Akif Ersoy'un ölümsüz eseri

"Safahat'tan" seslendirdiği şiirler ile salonu dolduran binlerce kişiye duygu dolu anlar yaşattı.

(ANL

20.03.2012 09: 57: 04

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Ak Parti İzmir Tire Yerel Haberler

title