Haberler

Beyşehir'de Yörük Şöleni

Konya'nın Beyşehir İlçesinde Bu Yıl 6'ncısı Gerçekleştirilen Yörük Şöleni Renkli Görüntüler Oluşturdu.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen Yörük Şöleni renkli görüntüler oluşturdu.

İlçeye bağlı Dumanlı köyünde, Dumanlı Köyü Kültür Dayanışma Derneği ile Solaklı Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin işbirliği ile düzenlenen şenlik, Türkiye'nin birçok ilinde yaşayan Yörük vatandaşları bir araya getirdi. Şenlik alanı kurulan Yörük çadırlarıyla doldu. Toroslar'ın eteğindeki Dumanlı Yaylası'nda bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen Yörük şölenine Beyşehir'in yanı sıra, Antalya ve çevresinden gelen Yörükler ilgi gösterdi. Şenlikte konuşan dernek başkanları, Yörük kültürü hakkında bilgi aktarırken, kültürüne sahip çıkmayan milletlerin tarih sahnesinden yok olup gideceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından mahalli sanatçıların verdiği konser ve folklor gösterileri şölene ayrı bir renk katarken, çalan müzik eşliğinde onlarca kişi oynayarak stres attı. Şölen kapsamında bu yılın 6'ncı Yörük Beyi de seçildi. Komisyoncu Musa Koca, yapılan açık artırmada rakamı 16 bin YTL'ye yükseltince, 6. Yörük Beyi ilan edildi. Yörük beyi ünvanını kazanan Koca, bir süre omuzlarda gezdirildi. Eğitime katkı için yine açık artırma ile satışa çıkarılan av tüfeğine ise 6 bin YTL ödeyen Mehmet Kuş sahip oldu. Şölende davetlilere geleneksel yemek ikramında bulunuldu. Bu arada, temsili olarak canlandırılan, develerle Yörük göçü renkli görüntüler sergiledi.

Yörük şölenine Beyşehir Kaymakamı Cumali Atilla, Beyşehir Emniyet Müdürü Osman Bilgin, Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı, Yörük Türkmen Federasyon Başkanı Mustafa Yaman ile çok sayıda davetli katıldı.

(ARÖ-FM)

28.05.2007 16:46 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title