Haberler

Batmanlı Öğrencilerden Vali İmga'ya Ziyaret

Batman Emniyet Müdürlüğü Tarafından İldeki Başarılı Öğrenciler Türkiye Turuna Çıkarıldı.

Batman Emniyet Müdürlüğü tarafından ildeki başarılı öğrenciler Türkiye turuna çıkarıldı.

Batman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tespit edilen Batman'lı 90 başarılı lise öğrencisi, "Tarihe Yolculuk" konulu Türkiye turu kapsamında Afyonkarahisar'a gelerek, Vali Haluk İmga'yı makamında ziyaret etti. Ziyarete, Başkomiser Halil İbrahim Keskin, Komiser Mehmet Aslan ve Matematik Öğretmeni Sabiha Asal ile 90 başarılı öğrenci adına Kesire Altınışık, Şehmuz Çelik, Recep Ercan ve Özgür Yıldırım katıldı. Ziyaret sırasında konuşan Vali İmga, öğrencilere başarılarının devamını dileyerek, "Afyonkarahisar, gezilip görülmeye değer bir ildir. Özellikle Kurtuluş Savaşı'nın başlatıldığı ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerinin atıldığı Kocatepe ile şehitliklerin mutlaka gezilmesi gerekiyor" diye konuştu. Öğrencilerden Özgür Yıldırım, Vali İmga ile bir ropörtaj yaparak, Batman'da geçirdiği 3 yıllık görev süresini değerlendirmesini istedi. Öğrenci Özgür Yıldırım'ın kamerası aracılığıyla tüm Batmanlılara selam gönderen Vali İmga, misafirlerine Afyonkarahisar'ı tanıtan kitap, broşür ve CD hediye etti. Öğrenciler ise, Vali İmga'ya Batman'dan getirdikleri Batman suyu, petrolü ve toprağını hediye etti.

Ziyaretin ardından öğrenciler ilk olarak, Karahisar Kalesi'ne çıktı. Kültür Müdürlüğü görevlileri eşliğinde Kale civarındaki tarihi evleri de gezen öğrenciler, daha sonra Kocatepe'ye çıkarak Kurtuluş Savaşı'nın başlatıldığı toprakları gezdi.

12-19 Mayıs tarihleri arasında "Tarihe Yolculuk" adıyla başlatılan gezi kapsamında öğrencilerin Konya, Bursa, İstanbul, Çanakkale ve Ankara'yı da gezilecekleri bildirildi.

(SY-AT-Y)

14.05.2007 13:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title