Haberler

Batman Şehir Tiyatrosunda Perdeler Açılıyor

Güncelleme:

Batman Belediyesi Şehir Tiyatrosu, uzun bir aradan sonra tekrar seyircileriyle buluşuyor.

Batman Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Şehir Tiyatrosu yeniden 'perde' dedi.

2013-2014 sezonunu Eşber Yağmurdereli'nin "Dupişk" (Akrep) oyunuyla perdeleri açacak olan Şehir Tiyatrosu, bu yıl sahneleyeceği yeni oyunlarla Batmanlı sanatseverlere gerçek bir sanat şöleni sunmaya hazırlanıyor.
Batman Belediyesi Şehir tiyatrosu perdelerini Ocak ayında açmaya hazırlanıyor. 2013-2014 sezonunu Ekim ayında başlatmayı planlayan, ancak Yılmaz Güney Sineması'nda süren tadilat nedeniyle Ocak ayında seyircileriyle buluşacak olan Batman Belediyesi Şehir Tiyatrosu, bu yıl sahneleyeceği birbirinden güzel yeni oyunlarıyla Batmanlı sanatseverlerle buluşacak. Şehir Tiyatrosu sanatçıları tarafından Kürtçe sahnelenecek olan sezonunun açılış oyunu, Eşber Yağmurdereli'nin yazdığı, Yaqob Tilermenî'nin Kürtçeye çevirdiği "Dupişk" (Akrep) adlı oyunun yönetmenliğini ise Gürcistan asıllı rejisör Varlan Loli Nikoladze üstleniyor. Bu sezon sahneleyeceği yeni oyunlarla Batmanlı sanatseverlere gerçek bir sanat şöleni sunmaya hazırlanan Şehir tiyatrosu, bunun dışında kursiyerleri tarafından üç ayrı oyunu da sezonun 6. Haftasında sahneleyecek. Tüm bunların dışında yapacağı turnelerle, şehir tiyatrosunu yoğun bir sezon bekliyor.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Eşber Yağmurdereli Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title