Haberler

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz;

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, kent gündemini ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, kent gündemini ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

Sadece Başiskele değil, Kocaeli genelini de ilgilendiren İl Emniyet Sarayı'nın Başiskele'ye inşasıyla ilgili son aşamaya gelindiğine dikkat çeken Başkan Ayaz, "Emniyet Sarayı için tahsis ettiğimiz arazinin zemin etüt çalışmaları tamamlandı. Allah nasip ederse iki ay sonra emniyet sarayı için temel atılacak. Kentimize şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Bilindiği gibi Başkan Hüseyin Ayaz ile İl Emniyet eski Müdürü Yusuf Çalkavur arasında geçtiğimiz yıl arsa tahsisi konusunda anlaşma sağlanmış ve bedelsiz olarak verilmek üzere protokol yapılarak bu anlaşma resmiyete dökülmüştü. Halen Derince Kaşkal'da bulunan İl Emniyet Müdürlüğü'nün önümüzdeki süreçte şubeleriyle birlikte Başiskele'ye gelecek olması ilçede büyük heyecan uyandırmış yaşanan gelişme ise kent gündemine damgasını vurmuştu. Başiskele'de girişimci ve yatırımcıya her zaman destek veren Başkan Ayaz, böylesi önemli bir kamu binasının ilçeye kazandırılmasında öncü olmuş ve hiçbir bedel almadan kamu yatırımına destek olmuştu. Bu önemli yatırım için yeni Kocaeli İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik de çalışmaları kaldığı yerden devam ettirdi. Çelik koordinasyonunda il özel idaresi tarafından yaklaşık 200 bin TL'ye projenin ihalesi yapıldı. Yapım işi ihalesinden sonra ise görkemli bir şekilde temel atma töreni düzenlenecek.

Belediye tarafından karşılıksız verilen 24 bin metrekarelik arsa, Mahmutpaşa Mahallesi D-130 Karayolu Caddesi, No: 24-27 adresinde bulunuyor. Yeni emniyet sarayı şık ve estetik mimarisiyle Türkiye'deki benzer kamu yatırımlarına da model olacak. Bölge birçok ilçenin geçiş güzergahında olmasının yanı sıra Yalova, Sakarya ve İstanbul gibi çevre illere olan yakınlığıyla da stratejik bir önem taşıyor. Başiskele ilçesi, yeni emniyet sarayı ile deyim yerindeyse, 'Huzurlu Kent' imajını da resmen perçinlemiş olacak ve dolayısıyla Başiskele'ye demir atanlar huzura yelken açmış olacak.

(UU)

21.03.2013 18: 35: 15

TSI

NNNN - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hulusi Çelik Hüseyin Ayaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title