Haberler

Bakan Ergün, Kocaeli'de Afet Kordinasyon Merkezi Temeli Attı

Kocaeli Kocaeli Valiliği İl Özel İdaresi tarafından radyasyon sızıntılarını engelleyici beton kullanılarak yaptırılacak olan Afet Koordinasyon Merkezi'nin temeli bugün atıldı.

Kocaeli Kocaeli Valiliği İl Özel İdaresi tarafından afet ve acil durumlara etkin bir müdahele de kullanılması amacıyla radyasyon sızıntılarını engelleyici beton kullanılarak yaptırılacak olan Afet Koordinasyon Merkezi'nin temeli bugün atıldı. Törene katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli'nin deprem bölgesi kuşağında bulunduğunu, 30-35 yılda bir 7-7. 5 şiddetinde depremlerle karşılaşıldığı için gerekli önlemler alınması gerektiğini söyledi.

Kocaeli'nin Kartepe İlçesi Uzunçiftlik sırınları içersinde 12 milyon 80 bin TL'ye yaptırılacak olan Afet Kordinasyon Merkezi temel atma törenine Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Bakan Ergün yaptığı konuşmada, Kocaeli'nin deprem bölgesi üzerinde bulunduğu belirterek, "Bu bölgede 30-35 yılda bir depremle karşılaşacağız. Yazın güneş açması, kışın soğuk olması veya yağmur yağması gibi doğal bir durum. Önemli olan biz ne yapacağız? Yerleşimimizi ona göre yapıyor muyuz? İnsanları ona göre eğitiyor muyuz? Devlet ne yapacağını toplum ne yapacağınını biliyor mu? Bu konulara ağırlık verip çözmeliyiz" dedi.

Kocaeli'de yaşayanların her zaman depreme hazırlıklı olması gerektiğini belirten Bakan Ergün, "Marmara depreminde gördük devlet ne yapacağını bilmiyor toplum ne yapacağını bilmiyordu. O yüzden 1999 depremi felakete dönüştü. Fakat çok önemli iyi işlerin de başlangıcı oldu. Artık yapılara dikkat ediyoruz. Çocuklarımızı eğitiyoruz ve deprem olmadan bu işleri kordine edecek merkezler oluşturuyoruz" diye konuştu.

ÇOCUKLAR DEPREMİ CANLI OLARAK YAŞAYACAK

Afet Koordinasyon Merkezi'nde deprem similasyonu da yapılacağını söyleyen Bakan Ergün, "Depremi görmeyen çocuklarımızın canlı olarak yaşayıp öğrenmeleri ve ona göre de bilinçlenmeleri açısından kuracağımız merkez içersinde ayrıca deprem similasyon merkezide bulunacak" dedi.

Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait 3 adet parselin birliştirilmesiyle 18 bin 327 metrekarelik alana 12 milyon 80 bin liraya yaptırılacak olan Kocaeli Afet Koordinasyon Merkezi'nin ana binanın bodrum katları radyasyon sızıntılarını engelleyici özel barit agrega karışımlı beton kullanılarak projelendirildi. Helikopter pisti de bulunan koordinasyon merkezinde ayrıca şuana kadar depremi yaşamamış çocukların depremi anlamaları açısından deprem similasyon merkezi de kurulacak. - Kocaeli / Kartepe

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title