Haberler

Ayto Başkanı Ülken; "Aydın'ın Parası Aydın'da Kalsın"

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken ile Yönetim, Meclis 6. ve 9. Meslek komitesi üyeleri Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’yi makamında ziyaret etti.

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken ile Yönetim, Meclis 6. ve 9. Meslek komitesi üyeleri Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'yi makamında ziyaret etti.

2016-2017 eğitim-öğretim yılı öncesinde eğitim ve kırtasiye sektörünün sorun ve beklentilerini İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'ye aktarmak üzere ziyaret eden heyette Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Cerit, Yönetim Kurulu Üyeleri Ergün Evran, Sertuğ Yakan, Şenol Bakış, Meclis Üyeleri İlyas Kılıç, Murat Serter Sincap, 9. Meslek Komitesi Başkanı Birol Uzun ve 9. Meslek Komitesi Üyesi Sami Güzel ile Genel Sekreter İlknur Kabasakal hazır bulundular.

Alımlar Aydınlılardan

Ziyarette Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yapılacak olan kırtasiye ve temizlik alımlarını Aydın'da ticaret yapan işletmelerden yapılması gerektiğini belirterek " Mevzuata göre 50 bin TL altı alımlarda doğrudan temin yolu ile alım yapılmaktadır. Bu alımların öncelikle Aydın'da ticaret yapan esnaflardan alınmasını mümkünse il dışından alım yapılmamasını istiyoruz. Aydın'ın parası Aydın'da kalsın." diyerek doğrudan temin yolu ile alımlarda Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerinin Aydın Ticaret Odası'ndan destek almasını istedi.

Doğrudan temin yolu ile yapılan alımlarda Aydın Ticaret Odası'na ilgili sektörden kayıtlı üyelerin tamamının haberdar edilmesinin faydalı olacağını ifade eden Başkan Ülken'e talebi olumlu karşıladığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre "Ağustos ayı başında okul müdürlerimiz ile toplantılar yapacağız, talebinizi bu toplantı da olumlu sonuçlandıracağımızı düşünüyorum." dedi.

Başkan Ülken ayrıca okullarda öğrencilerin bireysel kırtasiye ihtiyaçları için listeler hazırlanarak "sınıf anneleri" yolu ile bazı kırtasiye işletmelerine yönlendirmede bulunulduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise, okullarda öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarının alımı esnasında hiçbir şekilde yönlendirmenin yapılamayacağının altını çizerek, "Bu tür bir uygulama sonucu sektörün diğer tedarikçileri mağdur olmaktadır. Konu ile ilgili gerekli çalışmaları yapacağız" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Pervin Töre Aydın Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title