Haberler

Atatürk'ün Yeniden Dikilen Kıyafetleri İlk Kez Espark'ta

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yeniden dikilen kıyafetleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını dolayısıyla Türkiye’de ilk kez Espark Alışveriş Merkezi’nde sergileniyor.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yeniden dikilen kıyafetleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını dolayısıyla Türkiye'de ilk kez Espark Alışveriş Merkezi'nde sergileniyor.

29 Ekim kapsamında hazırlanan sergide, şıklığı ile gittiği her yere uygun kıyafet seçimi ile tüm dikkatleri üzerine çeken Atatürk'ün elbiseleri, yanlarında o elbiseleriyle birlikte Atatürk'ün fotoğraflarıyla Espark' ta Eskişehirliler ile buluşuyor. Kıyafet devrimi ile Türk milletine, dönem halkına daha çağdaş bir görünüm kazandıran Atatürk, bu değişimin de öncüsü olmuştur. Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte Atatürk'ün terzilik eğitimi için Fransa'ya gönderdiği altı kişiden biri olan Levon Ustanın 4. kuşak torunu olan Levon Kordonciyan tarafından hazırlanan sergide, Kordonciyan ailesinin arşivinde bulunan Atatürk'ün kıyafetlerine ait orijinal kalıplar yeniden kullanılarak dikildi. Sergi kıyafetleri için 80 yıllık tarihi keten kumaşlardan, hakiki kaşmir ve özel olarak hazırlanan kumaşlara kadar pek çok farklı ve değerli malzeme kullanıldı.

Sergide ayrıca terzi mankenlerine giydirilmiş Ulu Önderin 15 adet takım elbisesi ile tarihi değeri olan ve Levon Usta'nın kullandığı makas dikiş makinesi, omuz cetveli, gibi ürünler yer alıyor. Sergi, 1 Kasım tarihine kadar Türkiye'de ilk defa Espark' ta Eskişehirliler ile buluşacak. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Levon Kordonciyan 29 Ekim Türkiye Yerel Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Bakmadan Geçme

1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! O mu bu mu soruları 2024! #129300 1-2 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 2 Haziran Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 2 Haziran burç yorumları nedir? Lewandowski kaç yaşında, bu sene kaç maç yaptı, kaç gol attı?
Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

500

Yorumlar (1)

MUSTAFA ASLAN:

25 YIL SONRA ORTAYA ÇIKAN BAZI TERZİLER HERHALDE MODACI HÜSEYİN ÖZKANI DUYMAMIŞKI ATATÜRK GİYSİLERİ DEJENERE EDECEK ŞEKİLDE DİĞER MAGAZİN MODACILARIN ARASINDA YER ALMIŞTIR BU TERZİLERİN HİÇ BİR RESMİ VE BELGELERŞİ OLMADAN TİCARETE ALET EDERCESİNE ATATÜRKÜN KIYAFET KÜLTÜRÜNE GÖLGE DÜŞÜRMEKTELER BU GİBİ MODACILARIN ÇOĞALMASI TAKİP YERİNE TAKLİTLEŞMESİ ÇOK TEHLİKELİDİR.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title