Haberler

Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması Kumru'da Yapıldı

Ordu İmam Hatip Liseleri Arası Bilgi ve Etkinlik Yarışması kumru ilçesinde yapıldı.

Ordu İmam Hatip Liseleri Arası Bilgi ve Etkinlik Yarışması kumru ilçesinde yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen İmam Hatip Liseleri Arası 3. Bilgi ve Etkinlik Yarışması'nın Ordu İmam Hatip Liseleri arasındaki bölümü Kumru Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları sebebiyle bazı İmam Hatip Liselerinin katılamadığı yarışmaya Ordu Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yanında Fatsa, Kumru, Ünye,

Korgan ve Ulubey İmam Hatip Liseleri katıldı.

Erçal Kültür Sarayı'nda yapılan yarışma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Etkinliğe Kumru Kaymakamı Ömer Said Şahin, Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, Yukarıdamlalı Belediye Başkanı Nevzat Kavasoğlu, Emniyet Amiri Mehmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Ütü, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Yalçuva, MHP Kumru İlçe Başkanı Kadir Dervişoğlu, ilçe okul müdürleri ve veliler katıldı.

İl koordinatörü Kumru Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Muammer Öztürk yaptığı açılış konuşmasında, "Günümüz dünyasında ikinci bir dil öğrenmenin önemi gün geçtikçe artmaktadır. Bu nedenle bu yarışmaların önemi ve gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Yarışmaya katılan ilçelerimizin tümüne başarılar diliyorum. Bu yarışmanın gerçekleşmesinde katkıları olanlara teşekkür ederim" dedi.

Yaklaşık altı saat süren yarışmalar sonunda, Arapça bilgi yarışmasında dalında Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesi, şiir dalında Fatsa Anadolu İmam Hatip lisesi ve hitabet dalında da Kumru Anadolu İmam Hatip lisesi birinci oldu. Birinci olan öğrencilere ve katılımcılara çeşitli ödül ve hediyeler verildi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatsa Kumru Ünye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title