Haberler

Ankara yerel haberi: Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Kariyer Merkezi İş Arayan Başkentlileri Bekliyor

Güncelleme:

Ankara haberleri: Başkentte istihdamı artırmaya yönelik çalışmalara hız veren Ankara Büyükşehir Belediyesi, iş arayanlar ve işverenler arasında köprü vazifesi görecek ‘Kariyer Merkezi’ projesini hayata geçirdi. Uzman ekiplerle danışmanlık hizmetinin verildiği Gençlik Parkı içindeki merkez, personel arayan firmalarla iş arayan vatandaşları bir araya getiriyor. Kariyer Merkezi açıldığı günden itibaren yoğun ilgi görüyor.

Başkentte istihdamı artırmaya yönelik çalışmalara hız veren Ankara Büyükşehir Belediyesi, iş arayanlar ve işverenler arasında köprü vazifesi görecek 'Kariyer Merkezi' projesini hayata geçirdi. Uzman ekiplerle danışmanlık hizmetinin verildiği Gençlik Parkı içindeki merkez, personel arayan firmalarla iş arayan vatandaşları bir araya getiriyor. Kariyer Merkezi açıldığı günden itibaren yoğun ilgi görüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, istihdama katkı sağlamaya yönelik projelere devam ediyor. İşsizlikle mücadele konusunda çalışmalara imza atan ABB şimdi de iş arayanlar ve işverenler arasında köprü vazifesi görecek yeni bir projeyi hayata geçirdi. ABB bünyesinde ilk kez 'Kariyer Merkezi' açıldı. Merkeze kayıt yaptıranlar, uzman ekiplerin verdiği danışmanlık hizmeti sayesinde firmaların personel talepleri doğrultusunda vasıf ve yeteneklerine göre iş pozisyonuna yönlendiriliyor.

DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLİYOR

İşsizlik sorununun çözümüne destek olmak için kurulan ve farklı meslek gruplarında iş arayan vatandaşların hafta içi 08.30-17.30 saatleri arasında başvuru yapabildiği Kariyer Merkezi, Başkentlilerden yoğun ilgi görüyor.

ABB İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığına bağlı Ulus Gençlik Parkı Doğanbey Mahallesi, Hisarparkı Caddesi, No: 14/12 Altındağ adresinde bulunan Kariyer Merkezi'ndeki görevli uzman personel, iş arayan vatandaşlara meslek edinme, kariyer planlama, CV hazırlama, iş arama kanallarının etkin kullanımı ve mülakat süreçleri hakkında nitelikli danışmanlık hizmeti veriyor. Merkez, özel sektörde personel arayan firmaların mavi yaka ve beyaz yaka personel ihtiyaçları doğrultusunda işveren ve iş arayan vatandaşları bir araya getiriyor.

İSTİHDAM OFİSİ NİTELİĞİNDE

İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Murat Sarıarslan, merkez aracılığıyla işverenler ve iş arayanlar arasında köprü görevi kurmak istediklerini belirterek, "Mayıs ayından bu yana faaliyet gösteren istihdam ofisimiz, Ankara'da iş arayanlarla işçi arayanları bir araya getirdiğimiz, doğru işçiyi doğru işverenle buluşturma amacıyla kurulmuş olan bir merkez. Gençlik Parkı'nda yer alan ofiste; yüzlerce firmayı, binlerce vatandaşımızla kariyer uzmanlarımız vasıtasıyla ücretsiz olarak bir araya getiriyoruz. İşsizlikle mücadele kapsamında ABB olarak vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

"İŞSİZLİK SÜRECİNDE VATANDAŞLARIMIZA DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak iş arayan vatandaşlara destek olmaya devam edeceklerini ifade eden ABB Kariyer Merkezi İdari İşler Müdürü Orhan Koçak, "İş arayan vatandaşlarımız kadar personel arayan firmalarımızı bir araya getirmeye çalışıyoruz. İşsizlik sürecinde vatandaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Burada iş arayan vatandaşlarımıza meslek edinme, iş arama kanallarının etkin kullanımı, mülakat ve mülakat sonrası süreçlerle ilgili bilgilendirme yapıyoruz. Bu bağlamda vatandaşlarımızı aslında iş hayatına hazırlıyoruz. Aldığımız ilanlarla da destekleyip, reel anlamda üretim yapmalarını sağlıyoruz. Faaliyetlerimiz her geçen gün artarak devam edecektir" diye konuştu.

İŞ ARAYANLARDAN ABB'YE TEŞEKKÜR

Kariyer Merkezi'ne yoğun ilgi gösteren iş arayan adaylar, istihdama katkıda bulunmak için projeyi hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesine şu sözlerle teşekkür etti:

Elif Yaren Özcan: "Yeni mezun oldum ve iş bulma endişelerim vardı. Böyle bir fırsat çıktığı için çok mutluyum."

Damla Aleyna Şimşek: "Uzun süredir işsizim. Kariyer Merkezini daha yeni keşfettim, umarım her şey çok iyi olur."

Esra Öztürk: "İşe girmek bizim en büyük temennimiz. Böyle projeleri gördükçe çok mutlu oluyorum. Umarım bir an önce herkes isteğine kavuşur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Kaynak: ANKA / Yerel

Gençlik Parkı Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title