Haberler

Anavarza Tarihe Işık Tutacak

Güncelleme:

Adana BTÜ Arkeolojik Araştırma Merkezi kurarak Anavarza Antik Kenti ve Kalesi'nin saklı tarihini gün ışığına çıkarmayı ve bölgeye turist çekmeyi hedefliyor.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) Arkeolojik Araştırma Merkezi kurarak Anavarza Antik Kenti ve Kalesi'nin saklı tarihini gün ışığına çıkarmayı ve bölgeye turist çekmeyi hedefliyor.

Adana BTÜ tarafından başlatılan proje kapsamında, Adana'nın Kozan ilçesinde bulunan Anavarza Antik Kenti ve Kalesi'nde resmi kazı çalışmaları için ilk kazma, düzenlenen törenle vuruldu. Proje kapsamında yapılacak çalışmalarla, antik kentte saklı bulunan tarihi yapılar ortaya çıkartılarak, bölgeye turistik açıdan katkı sağlanması amaçlanıyor.

Burada düzenlenen törende konuşan Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Anavarza Antik Kenti ve Kalesi'nin bölge için önemine dikkat çekti. Kendisinin de Kozanlı olduğunu ifade eden Ersoy, "Bu kazı çalışması bölgemizin ulusal ve uluslar arası alanda tanınmasını sağlayacaktır. Kuşkusuz bu çalışmaların bacasız sanayi olarak tanımlanan turizm sektörüne büyük katkıları olacaktır. Biz de Adana BTÜ olarak bir Arkeoloji Araştırma Merkezi kurmayı ve bu çalışmalara katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Çalışmaların sonuç vermesi için ne gerekiyorsa yapacağız.

Bu projenin mimarlarını, emeği olan herkesi kutluyorum" dedi.

Vali Yardımcısı Fikret Deniz ise bölge halkından Anavarza projesini sahiplenmeleri gerektiğini belirterek, "Sizleri yakından tanıyorum ve bölgeye sahip çıkacağınıza yürekten inanıyorum. Kazı başlangıcının başta Dilekkaya halkı olmak üzere ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. Çalışmalarda Adana BTÜ Genel Sekreteri Osman Arık'ın katkılarına vurgu yapan Fikret Deniz "Sayın Arık'ın bu projenin bu aşamaya gelmesinde büyük katkısı oldu. Huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fikret Deniz Adem Ersoy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title