Haberler

AK Parti'nin Gündeminde Mısır ve Suriye Vardı

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı Edirne il Başkanlığı toplantı salonunda yapıldı.

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı Edirne il Başkanlığı toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya AK Parti İstanbul Milletvekili Muhammed Bilal Macit, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Danışmanı Tuna Bekleviç ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Av.Koray Uymaz katıldı. Danışma meclisi gündeminde Türkiye'nin de gündeminde olan Suriye ve Mısır'daki katliamların yanı sıra yaklaşmakta olan 2014 Yerel Seçimleri vardı.

Toplantı'da söz alan İl Başkan Yrd Av. Koray Uymaz, Suriye ve Mısırda yaşanan katliamlara değinerek sözlerine başlarken, ardından artık yerel seçimlere hazır olduklarının altını çizdi. Uymaz, "Suriye ve Mısır'daki katliamlara değinmeden geçemeyeceğimiz düşünüyorum. Dünya'da gerçek anlamda tavır koyan, tepki gösteren ve gerçek anlamda zulmün önlenmesi için mücadelesini veren tek ülke biziz. Zulüm nereden gelirse gelsin biz hiçbir zaman zulmün yanında olamayız. Bununla ilgili olarak bir sürü eleştri alıyor olabiliriz. İşte "Bize harcanmayan paralar Suriye'lilere harcanıyor" gibi eleştiriler veya bununla ilgili olarak yapılan mücadelede "Bizim paralarımız oralara gidiyor" gibi söylemler karşımıza gelebilir ama insanlığın önüne, yapılan iyiliklerin önüne hiçbir şey geçemez. Gerek mahallelerde oluşan teşkilatlarımız, gerekse sandıkta oluşacak olan teşkilatlarımızla biz şu an seçime hazır bir teşkilatız. Eski seçimlerde mahalle teşkilatları ve diğer kısımlarda bir takım aksaklıklar olmuş olabilir, ama artık biz seçime hazırız" dedi.

Toplantının basına açık kısmında son olarak sözü alan Ak Parti İstanbul Milletvekili Muhammed Bilal Macit, Türkiye'nin Dünya gündeminde geldiği noktayı değerlendirdikten sonra sözlerine Suriye ve Mısır'da yaşanan katliamlara değinerek devam etti, Macit sözlerine şu şekilde devam etti: Suriye'den Mısır'dan bize ne? diyoruz. Biz Batı Afrika'da belki birçoğumuzun bile ismini duymadığı Moritanya'ya bile kendi içinde bir problem çıktığında barış elçisi göndermiş bir soydan geliyoruz. Nasıl komşularımızdan ve ecdatlarımızdan bize ne diyebiliriz? Bundan yıllar önce Bosna Hersek'te Srebrenitsa katliamı oldu, bütün Avrupa'nın gözü önünde, o zaman demediler mi siz neredeydiniz diye? Bize bundan 10 yıl sonra kalkıp derlerse, bundan 10 yıl önce Suriye'de binlerce insan katledildi, kimyasal silahlar kullanıldı siz neredeydiniz dediklerinde biz ne cevap vereceğiz bunlara göz yumarsak? Şimdi en azından bunlara verecek bir cevabımız var. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title